GASTRONOMIE

Este perioada postului de paste. Zilele acestea tot mai multa lume tine post. Insa de mucenici toata lumea vrea sa manance mucenici. Astfel m-am gandit sa scriu o reteta de mucenici de post. Mucenicii moldovenesti de post se fac cu ulei si margarina si nu contin ingrediente care nu se pot manca can [..]
citeste si comenteaza
Pe 9 martie se sarbatoresc cei 40 de mucenici si ziua barbatului. Pe 9 martie se fac mucenici sau sfintisori si se beau 44 de pahare. [..]
citeste si comenteaza
O reteta foarte usor de facut si care nu necesita mult timp de preparare este Pasca fara aluat.Pasca se mananca in special de sarbatori, mai ales de Sfintele Sarbatori de Paste. Cum mai sunt doar cateva zile pana cand vine Pastele si toata lumea este in toiul pregatirilor, aceasta reteta este usor d [..]
citeste si comenteaza
Cele mai multe persoane mananca carne, dar sunt si persoane vegetariene. Acestea din urma nu pun gura pe carne si nici nu vor sa auda de asa ceva. Nici de sarbatori nu fac exceptie, ci mananca doar mancaruri fara carne. Aceasta reteta de Tarta Pasqualina se poate gati pentru persoanele vegetariene, [..]
citeste si comenteaza
Mai este putin si vine Pastele Ortodox, Invierea Domnului Iisus Hristos. Toata lumea a inceput sa se pregateasca pentru aceasta sarbatoare sfanta. S-a inceput curatenia, lumea a inceput sa faca cumparaturile si sa se pregateasca pentru a face mancarea, sa vopseasca ouale si sa pregateasca totul pent [..]
citeste si comenteaza
Cu cateva modificari oricine poate transforma o masa traditionala de Craciun intr-una moderna, elegant si savuroasa. Pregateste un jambon cu os intr-un decor festiv si masa ta de sarbatori va fi unica! Sa nu uitam si de admiratia celor invitati la masa, nu? [..]
citeste si comenteaza
Accepti provocarea de a face prajituri de casa, pentru Craciun? Nu mai da comanda la cofetaria din colt, nici la patiseria celebra si prea-laudata pentru aluatul pufos. Uita si de comenzile de pe internet aflate la numai un click distanta si pune-te pe pajiturit. [..]
citeste si comenteaza
Turta dulce este desertul nelipsit de pe nici o masa de Craciun. Gustul delicat si aromat ii bucura enorm de mult atat pe copii cat si pe adulti. De asemenea decupate in forme specifice sarbatorii, cum ar fi braduti, stelute, clopotei, mosi craciuni, reni si altele acestea sunt decorul perfect pentr [..]
citeste si comenteaza
Au mai ramas 2 zile pana la sarbatoarea de Craciun, Nasterea Domnului. Toata lumea a inceput sa se pregateasca pentru sarbatori.Dupa cum stiti a venit sezonul sarbatorilor: Craciun si Anul Nou. Toata lumea a inceput sa se pregateasca. S-a inceput curatenia in toata casa, cumparaturile pentru masa de [..]
citeste si comenteaza
Se apropie sarbatorile de iarna. Mai sunt cateva zile pana la sarbatoarea Nasterii lui Iisus Hristos sau Craciunul. Toata lumea a inceput sa se pregateasca de sarbatori. [..]
citeste si comenteaza
Reteta pasca de ciocolata - este o reteta usor de facut, specifica pentru Paste. Sarbatoarea Invierii Domnului se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele stiu deja cu ce sa se pregateasca pentru traditionala masa de Paste. [..]
citeste si comenteaza
Pentru cele care vor sa se relaxeze in bucatarie, gatind pentru cei dragi, trimit o reteta de Pasca pe care eu o fac in fiecare an. Sper sa va placa si voua! [..]
citeste si comenteaza
Pentru Valentine’s Day vrem sa iti propunem un meniu pentru desert, bineinteles foarte usor de preparat si absolut afrodisiac. El va cuprinde un cocktail, o inghetata si o prajitura. Iata cateva retete rapide, asadar! [..]
citeste si comenteaza
Dragii nostri, anul care vine sa ne aduca numai bine! Cititorilor nostri transmitem multa sanatate si impliniri sufletesti. Sa ne cititi si in 2013, pentru ca doar o femeie stie cum gandeste FemeiaStie.ro! Un sincer La Multi Ani pentru toti! [..]
citeste si comenteaza
In fiecare an, de sarbatori ne confruntam cu aceleasi probleme: mancam prea mult ca mai apoi sa ne fie rau si nici nu apucam sa mancam cate putin din toate pentru ca nu mancam cumpatat. Pentru asta avem mai jos un ghid cu cateva sfaturi care credem ca te vor ajuta ca de Revelion sa poti gusta cate p [..]
citeste si comenteaza
In spiritul sarbatorilor de iarna iti propunem o altfel de idee de tort, care sa fie in ton cu sarbatorile. Un tort rece, dulce, alb, acoperit cu fulgi de migdale. In final vei avea pe masa un tort ca de zapada, inghetat si nins cu fulgi de cocos... [..]
citeste si comenteaza
Pentru serile de sarbatoare in care ne adunam alaturi de prieteni iti oferim o reteta de biscuiti pe care sa-i preparati si sa-i mancati impreuna! Spor la gatit! [..]
citeste si comenteaza
Dupa ce ai terminat de impodobit bradul si ai cumparat cadourile pentru cei dragi, dupa ce ai facut preparatele pentru ziua de sarbatoare care e aproape nu uita sa ai in vedere inca un mic-mare detaliu: masa de Craciun! [..]
citeste si comenteaza
Pentru dupa amiezile de sarbatoare in care te aduni impreuna cu cei dragi intr-o camera calduroasa iti oferim o reteta de cocktail specific sarbatorilor de iarna. Il poti servi atat fierbinte, cat si rece, dupa preferinte si este foaret usor de preparat. Langa el poti adauga cateva piscoturi sau fur [..]
citeste si comenteaza
Retete traditionale de Craciun - sarbatori de iarna. Craciunul inseamna inainte de toate traditie. Si indiferent ca tii sau nu atat de mult la traditii, mancarea traditionala cu siguranta te atrage si astepti cu nerabdare perioada sarbatorilor in care sa degusti cu bucurie din fiecare preparat. [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca marea sarbatoare se apropie si ne gandim printre altele ce preparate sa mai asezam pe masa, va propun o idee de retete bogata, sanatoasa si usor de preparat : Miel la cuptor cu sos de iaurt [..]
citeste si comenteaza
Cum se fac mucenicii fierti. Timp de preparare: cca 10-15 min Numar de portii: 4-5 portii Ingrediente: [..]
citeste si comenteaza

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate