Pasca cu ciocolata
Reteta pasca de ciocolata - este o reteta usor de facut, specifica pentru Paste. Sarbatoarea Invierii Domnului se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele stiu deja cu ce sa se pregateasca pentru traditionala masa de Paste.
Faimoasa pasca cu branza nu trebuie sa lipseasca, insa daca adori ciocolata poti incerca si o reteta care sa te binedispuna si care sa-ti satisfaca toate poftele: pasca cu o savuroasa umplutura de ciocolata.
Ingrediente pentru aluat:
►500 gr faina
►125 gr zahar
►50 gr unt
►2 linguri ulei
►250 ml lapte
►3 oua
►1 lingura rom
►1 esenta de vanilie
►25 gr drojdie
►1 lingurita rasa de sare
Ingrediente pentru umplutura:
►50 gr cacao
►100 gr ciocolata
►4 oua
►1 esenta de vanilie
►3 linguri lapte
►100 gr unt
►100 gr migdale
►3 linguri smantana
Mod de preparare
Blatul
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se fierbe putin lapte cu 3-4 linguri de faina, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Dupa racire se amesteca cu drojdia, se acopera cu un servet si se pune la dospit. Galbenusurile se amesteca cu sarea, apoi cu restul de zahar pana se transforma intr-o crema spumoasa.
Dupa ce drojdia cu faina au crescut, peste, se toarna restul de faina, galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Intreaga compozitie se framanta jumatate de ora, adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit. Daca aluatul este prea tare se mai toarna lapte cald. Se lasa la caldura pentru a creste, aproximativ 1 ora. Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda, de marimea formei in care se va coace. Se unge forma cu unt apoi se aseaza foaia de aluat. A doua jumatate se aseaza deasupra umpluturii de ciocolata.
Umplutura de ciocolata
Se bat ouale cu zaharul si se pun pe foc. Se adauga faina, ciocolata topita, praful de cacao, vanilia si laptele treptat. Compozitia se amesteca pana se ingroasa. Dupa racire se adauga smantana si untul. Apoi se toarna in forma rotunda, presarandu-se deasupra migdale maruntite. Se acopera cu cea de-a doua jumatate de aluat, se unge cu albus si se lasa la copt aproximativ 40 de minute. Se serveste dupa racire. Pofta buna!
Postat de: Alexandra-Andreevici Duminică, 05 Mai 2013
reteta de pasca, pasca de ciocolata, pasca cu ciocolata, retete pasca
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid