Pasca cu ciocolata

Reteta pasca de ciocolata - este o reteta usor de facut, specifica pentru Paste. Sarbatoarea Invierii Domnului se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele stiu deja cu ce sa se pregateasca pentru traditionala masa de Paste.

Faimoasa pasca cu branza nu trebuie sa lipseasca, insa daca adori ciocolata poti incerca si o reteta care sa te binedispuna si care sa-ti satisfaca toate poftele: pasca cu o savuroasa umplutura de ciocolata.

                                                                                                                                       

Ingrediente pentru aluat:

►500 gr faina

►125 gr zahar

►50 gr unt

►2 linguri ulei

►250 ml lapte

►3 oua

►1 lingura rom

►1 esenta de vanilie

►25 gr drojdie

►1 lingurita rasa de sare

 

 

Ingrediente pentru umplutura:

►50 gr cacao

►100 gr ciocolata

►4 oua

►1 esenta de vanilie

►3 linguri lapte

►100 gr unt

►100 gr migdale

►3 linguri smantana

 

Mod de preparare

Blatul

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se fierbe putin lapte cu 3-4 linguri de faina, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Dupa racire se amesteca cu drojdia, se acopera cu un servet si se pune la dospit. Galbenusurile se amesteca cu sarea, apoi cu restul de zahar pana se transforma intr-o crema spumoasa.

Dupa ce drojdia cu faina au crescut,  peste, se toarna restul de faina, galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Intreaga compozitie se framanta jumatate de ora, adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit. Daca aluatul este prea tare se mai toarna lapte cald. Se lasa la caldura pentru a creste, aproximativ 1 ora. Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda, de marimea formei in care se va coace. Se unge forma cu unt apoi se aseaza foaia de aluat. A doua jumatate se aseaza deasupra umpluturii de ciocolata.                                                                                       

Umplutura de ciocolata

Se bat ouale cu zaharul si se pun pe foc. Se adauga faina, ciocolata topita, praful de cacao, vanilia si laptele treptat. Compozitia se amesteca pana se ingroasa. Dupa racire se adauga smantana si untul. Apoi se toarna in forma rotunda, presarandu-se deasupra migdale maruntite. Se acopera cu cea de-a doua jumatate de aluat, se unge cu albus si se lasa la copt aproximativ 40 de minute. Se serveste dupa racire. Pofta buna!

Nota obtinuta:
9.6 (21 voturi)
8058 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Duminică, 05 Mai 2013

Etichete pentru acest articol:

reteta de pasca, pasca de ciocolata, pasca cu ciocolata, retete pasca


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru ca marea sarbatoare se apropie si ne gandim printre altele ce preparate sa mai [..]
citeste si comenteaza
Este perioada postului de paste. Zilele acestea tot mai multa lume tine post. Insa de [..]
citeste si comenteaza
Cum se fac mucenicii fierti. Timp de preparare: cca 10-15 min Numar de portii: 4-5 [..]
citeste si comenteaza
Cu cateva modificari oricine poate transforma o masa traditionala de Craciun intr-una [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pana nu demult, asteptam cu nerabdare deschiderea celui mai mare mall din Bucuresti. Iata ca [..]
citeste si comenteaza
Anotimpul rece cere intotdeuna adoptarea unor noi obiceiuri. Cand afara este frig simitim cel mai [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate