Tort de iarna
In spiritul sarbatorilor de iarna iti propunem o altfel de idee de tort, care sa fie in ton cu sarbatorile. Un tort rece, dulce, alb, acoperit cu fulgi de migdale. In final vei avea pe masa un tort ca de zapada, nins cu fulgi de cocos.
Ingrediente
► un blat de tort
Ingrediente pentru crema
► 4 oua
► 4-5 linguri de cacao
► 8 linguri de zahar
► 200 grame de unt
Pentru insiropare ai nevoie de:
► rom
► zahar si apa
Pentru decor ai nevoie de:
► nuca de cocos si fulgi de migdale.
Mod de preparare
Preparare crema: se pun intr-un vas ouale intregi, zaharul si cacao si se mixeaza incet timp de cateva minute pana se ingroasa crema si se omogenizeaza. Trebuie sa clocoteasca (incet de tot), ca sa nu se taie. Cand este calduta, se adauga bucatile de unt.
Dupa ce se incorporeaza untul se lasa cateva minute si se incepe montarea tortului. Se pune primul etaj al blatului, se insiropeaza omogen si apoi se aseaza un strat de crema. Se continua in acelasi fel si celelalte doua etaje.
Se incheie montajul cu un strat degeneros de crema. Lipim - cat este crema inca moale - fulgi de migdale pe toata bordura tortului. Tapetam partea de sus a tortului cu nuca de cocos.
La multi ani!
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 22 Decembrie 2011
torturi, retete tort
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid