Special pentru masa de Paste: miel la cuptor cu sos de iaurt
Pentru ca marea sarbatoare se apropie si ne gandim printre altele ce preparate sa mai asezam pe masa, va propun o idee de retete bogata, sanatoasa si usor de preparat: miel la cuptor cu sos de iaurt.
Ingrediente:
► 700 grame miel de lapte taiat bucati
► 2 oua
► 90 grame unt
► 500 grame iaurt natural dens
► 2 fire de patrunjel
► sare
► piper
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 190 de grade, sarati mielul si adaugati-l impreuna cu untul intr-o cratita ce poate fi pusa in cupor. Cand incepe sa prinda culoare, adaugati un pahar si jumatate de apa, bagati la cuptor si lasati carnea sa se faca timp de o ora, avand grija sa nu se usuce prea tare. Daca e necesar, adaugati cateva linguri de apa in plus.
In timp ce se face carnea, turnati iaurtul intr-un castron si amestecati-l cu putina sare si piper. Adaugati ouale batute spuma si amestecati usor. Scoateti mielul din cuptor si mutati-l din cratita insa tineti-l la cald. Turnati in cratita compozitia de iaurt amestecand bine, astfel incat sa se omogenizeze cu sosul de carne si dati totul din nou la cuptor pana veti obtine o crema destul de groasa.
Turnati crema de iaurt pe fundul farfuriilor si puneti in centru bucatile de miel. Ornati cu patrunjel.
Serviti fierbinte.
La acest fel de mancare puteti servi un vin romanesc Feteasca Neagra sau IGT-uri toscane, vinuri rosii proapete.
Postat de: Sorina-Corneanu Joi, 21 Aprilie 2011
masa de sarbatoare, preparate din miel, retete, retete-de-paste, miel-la-cuptor
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid