O altfel de friptura pentru masa de Craciun

Cu cateva modificari oricine poate transforma o masa traditionala de Craciun intr-una moderna, eleganta si savuroasa. Pregateste un jambon cu os intr-un decor festiv si masa ta de sarbatori va fi unica! Sa nu uitam si de admiratia celor invitati la masa, nu?

 

Ingrediente reteta:

·         4-5 kg jambon cu os, crud

·         100 g zahar brun

·         6 linguri mustar cu boabe

·         1 lingura de miere

·         Rozmarin 2 crengute

·         Sare

·         Piper

·         Boia de ardei dulce/picanta

·         2 catei de usturoi

·         Foi de dafin

·         1 pahar de bere bruna

Mod de preparare: jambonul se pune peste noapte la inmuiat, schimbandu-se apa de 2 ori. Se scurge de apa, apoi se baga la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsiu, acoperit de folie de aluminiu sau intr-un vas tip yena. Dupa cele 3 ore, se scoate si se cresteaza romburi cu cutitul. Catelul de usturoi se pune intreg in trava, iar cu mierea se unge jambonul cu o pensula. In tava se adauga si rozmarinul si 2-3 foi de dafin, apoi se asaza jambonul. Zaharul se caramelizeaza usor intr-o cratita. Peste el se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu un tel pentru a rezulta o marinada omogena. 

Cresteti temperatura cuptorului la 200 grade Celsius si introduceti tava pentru 30-40 minute pana cand jambonul este rumenit, iar sosul incepe sa se ingroasa.

Jambonul se serveste atat cald, cat si rece. Alaturi puteti servi garnituri precum: legume coapte, piureuri sau doar cu salata de muraturi asortate. Pofta buna!

O reteta magica oferita de: Ioana-Cristina Bucur

Nota obtinuta:
9.1 (9 voturi)
2933 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 03 Decembrie 2015

Etichete pentru acest articol:

retete de craciun, retete de iarna, retete carne


S-ar putea sa va intereseze si:

Pentru serile de sarbatoare in care ne adunam alaturi de prieteni iti oferim o reteta de [..]
citeste si comenteaza
Dragii nostri, anul care vine sa ne aduca numai bine! Cititorilor nostri transmitem multa [..]
citeste si comenteaza
O reteta foarte usor de facut si care nu necesita mult timp de preparare este Pasca fara [..]
citeste si comenteaza
Dupa ce ai terminat de impodobit bradul si ai cumparat cadourile pentru cei dragi, dupa [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Foarte multe femei trec prin momente dificile pe parcursul vietii. Fie ca pierd o persoana prin [..]
citeste si comenteaza
Asa cum spune si o melodie, e cel mai bun pretext sa renunti la dieta. Eu nu tin diete stricte, dar [..]
citeste si comenteaza
Lasa-ti pasii sa colinde pe carari umblate sau neatinse, goleste-ti mintea de probleme, lasa capul [..]
citeste si comenteaza
Decembrie este luna Craciunului. Nicio alta sarbatoare de peste an nu starneste atata freamat si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate