O altfel de friptura pentru masa de Craciun
Cu cateva modificari oricine poate transforma o masa traditionala de Craciun intr-una moderna, eleganta si savuroasa. Pregateste un jambon cu os intr-un decor festiv si masa ta de sarbatori va fi unica! Sa nu uitam si de admiratia celor invitati la masa, nu?
Ingrediente reteta:
· 4-5 kg jambon cu os, crud
· 100 g zahar brun
· 6 linguri mustar cu boabe
· 1 lingura de miere
· Rozmarin 2 crengute
· Sare
· Piper
· Boia de ardei dulce/picanta
· 2 catei de usturoi
· Foi de dafin
· 1 pahar de bere bruna
Mod de preparare: jambonul se pune peste noapte la inmuiat, schimbandu-se apa de 2 ori. Se scurge de apa, apoi se baga la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsiu, acoperit de folie de aluminiu sau intr-un vas tip yena. Dupa cele 3 ore, se scoate si se cresteaza romburi cu cutitul. Catelul de usturoi se pune intreg in trava, iar cu mierea se unge jambonul cu o pensula. In tava se adauga si rozmarinul si 2-3 foi de dafin, apoi se asaza jambonul. Zaharul se caramelizeaza usor intr-o cratita. Peste el se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu un tel pentru a rezulta o marinada omogena.
Cresteti temperatura cuptorului la 200 grade Celsius si introduceti tava pentru 30-40 minute pana cand jambonul este rumenit, iar sosul incepe sa se ingroasa.
Jambonul se serveste atat cald, cat si rece. Alaturi puteti servi garnituri precum: legume coapte, piureuri sau doar cu salata de muraturi asortate. Pofta buna!
O reteta magica oferita de: Ioana-Cristina Bucur
Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 03 Decembrie 2015
retete de craciun, retete de iarna, retete carne
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cupluri de vedete care au ales sa doarma in paturi sau chiar dormitoare separate
- Cea mai simpla reteta de ciorba de perisoare. Vlad Ciuburciu: "Oferim intotdeauna clientilor experiente unice"
- Perspective
- Talismane din argint – ce simbolizeaza acestea?
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un cojoc de blana pentru prima data?