Pasca cu smantana, stafide si cacao

Reteta pasca cu smantana, stafide si cacao. Una dintre retetele de pasca foarte gustoase. Pentru cele care vor sa se relaxeze in bucatarie, gatind pentru cei dragi, trimit o reteta de Pasca pe care eu o fac in fiecare an. Sper sa va placa si voua!

 

Pentru aluat ai nevoie de:

→ 3 oua

→ 200 g zahar

→ 200 g faina

→ 200 ml lapte

→ 100 g unt

→ 200 g stafide

→ 1 plic praf de copt

→ 4 linguri cacao

→ 2 plicuri zahar vanilat

→ 1 fiola esenta de rom

→ coaja rasa de la 1 lamaie                                                                               

Cerni faina cu praful de copt si freci bine cu untul taiat cubulete. Adaugi galbenusurile, laptele, stafidele, cacaua, zaharul, zaharul vanilat, mirodeniile, apoi albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Ungi o tava rotunda si asezi aluatul.

Pentru umplutura ai nevoie de :

→ 500 g branza de vaci grasa (fara zer)

→ 100 g unt

→ 5 oua

→ 5 linguri zahar pudra

→ 1 lingura faina

→ 1 lingura gris

→ 100 g stafide tinute in rom

→ 150 g smantana

→ 4 plicuri zahar vanilat

→ 1/2 fiola esenta de vanilie

→ 1/2 fiola esenta de rom

→ coaja de lamaie si portocala

Faramitezi bine branza de vaci sau o pasezi (sa fie fina ca o crema), o amesteci cu untul inmuiat la temperatura camerei, ouale batute cu zaharul pudra, faina, grisul, smantana si aromele. Amesteci foarte bine pana obtii o crema, adaugi stafidele si torni crema peste aluat. Ungi cu oul batut amestecat cu miere si coci pasca la foc potrivit, timp de 60 de minute. O lasi sa se raceasca in tava, apoi o scoti si o asezi pe un platou.

Daca vi se pare prea multa cacao, puteti sa diminuati cantitatea adaugata. Oricum, mijlocul (interiorul) este o crema de branza fina, aromata, inconjurata de aluat.

HRISTOS A INVIAT !

Nota obtinuta:
9.9 (7 voturi)
6773 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Vineri, 03 Mai 2013

Etichete pentru acest articol:

pasca cu smantana, pasca cu branza, reteta smantana cu stafide, retete culinare


S-ar putea sa va intereseze si:

Cum se fac mucenicii fierti. Timp de preparare: cca 10-15 min Numar de portii: 4-5 [..]
citeste si comenteaza
Accepti provocarea de a face prajituri de casa, pentru Craciun? Nu mai da comanda la [..]
citeste si comenteaza
Pentru dupa amiezile de sarbatoare in care te aduni impreuna cu cei dragi intr-o camera [..]
citeste si comenteaza
In spiritul sarbatorilor de iarna iti propunem o altfel de idee de tort, care sa fie in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Luni, 15 octombrie 2012, incepand cu ora 10.00, in Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de [..]
citeste si comenteaza
Cat de comod poate fi sa ai in dormitor o comoda? Sau : se poarta comodele sau se poarta [..]
citeste si comenteaza
Nu-ti impune nimeni sa aplici aceasta tehnica, a pasilor marunti… Si totusi pentru confortul tau [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate