Raluca Schachter ne ajuta sa avem o viata mai sanatoasa

Raluca_Schachter_2

Raluca Schachter este consilier de nutritie si inca nu si-a pierdut speranta ca noi, romanii, inca mai avem resurse pentru a regasi echilibrul cu ajutorul unei alimentatii corecte.

"Consider ca in Romania, in comparatie cu alte tari vestice, mai exista inca multe sanse pentru populatie sa se reintoarca la valorile traditionale culinare si sa elimine afectiunile unei societati moderne si toxice. Sunt determinata sa lupt pentru acest lucru si sper sa mi se alature multi! Si, cine stie, este chiar posibil ca intr-o zi sa fiu din nou pe taram romanesc si in mod fizic, chiar in mijlocul acestor actiuni!"

Din anul 2005 Raluca a emigrat in Statele Unite, apoi s-a stabilit in California si a inceput sa fie tot mai interesata de nutritie si individualitatea metabolica pentru ca, peste ani de studiu, pasiunea ei sa se transforme in profesie.

Va invit sa o cunoasteti!:)

 

FemeiaStie.ro:  Ce doreai sa devii cand erai in liceu?

Raluca Schachter: Nu aveam inca o idee clara in ceea ce priveste profesia, dar stiam cu siguranta ca voi alege ceva care presupune comunicarea cu oamenii si rezolvarea de probleme. Stiam ca nu voi putea alege o activitate solitara si ca sunt in elementul meu intr-o munca colaborativa.

 

FemeiaStie.ro:  Cum ai ajuns sa lucrezi in acest domeniu ?

Raluca Schachter: A fost nevoie sa ajung in Statele Unite pentru a-mi descoperi adevarata chemare si misiune. Rezolvarea problemelor mele de sanatate, cat si nasterea fetitei mele au fost insa factorii motivatori principali care m-au determinat sa caut un mod de viata mai sanatos, real, nealterat si sustenabil, aproape de natura si pamant. Am inteles de-a lungul timpului ca aceste lucruri nu pot fi gasite nici in cabinetul medicului, nici la farmacie si nici in supermarket-uri.

 

Fiind absolventa a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din Bucuresti, dupa ce m-am stabilit in California, am inceput sa caut febril o activitate care sa ma pasioneze si careia sa ma dedic. Astfel, am urmat studiile nutritionale in cadrul unui institut de nutritie din California, iar apoi studiul in individualitatea metabolica efectuat prin Institutul Healthexcel condus de William Wolcott. In decurs de cativa ani am avut oportunitatea sa invat de la experti in mai multe domenii ale medicinii alternative si sa intalnesc de asemenea persoane extraordinare - pasionate, ca si mine, de sanatate naturala si alimentatie traditionala. Incet, incet, totul s-a dezvoltat intr-o profesie.

 

Cu ajutorul acestui know-how dobandit am reusit sa asigur reversul afectiunilor mele de sanatate. In prezent ajut cat pot de multe persoane sa-si atinga telul in ceea ce priveste sanatatea, asa cum am reusit si eu.

Ofer consultatii online, scriu articole de sanatate naturala si nutritie si ma implic activ in educarea populatiei care cauta informatie reala in acest domeniu.

Iubesc fiecare minut din ceea ce fac si am planuri mari de viitor!

FemeiaStie.ro: Ce este important pentru tine in profesia ta ?

Raluca Schachter: Sunt doua mari aspecte pe care le voi avea in vedere mereu in ceea ce priveste profesia mea.

Primul aspect se refera la sanatatea reala a clientilor mei si educarea acestora, lucru foarte important si specific in cadrul metodologiei pe care o practic. Cu cat oamenii vor invata mai mult si vor aplica ceea ce vor invata, cu atat sanatatea lor va fi mai buna si astfel vor sti cum sa interpreteze toate semnele pe care le transmite organismul zilnic.

Al doilea aspect se refera la mentinerea integritatii, a transparentei si dedicatiei. Ce inseamna aceste lucruri pentru mine? Ca pacientul trebuie sa fie din nou, pe primul loc. 

Este esential pentru un terapeut sau medic sa ramana integru si sa nu compromita calitatea serviciilor sale de dragul construirii unei afaceri profitabile.

Terapeutul sau medicul trebuie sa fie o sursa de inspiratie, un model, un mentor, sa incurajeze si sa ajute pacientul la orice pas, si sa ofere cele mai bune informatii care sa duca la o sanatate optima pentru client (pacient).

 

Transparenta: clientul trebuie sa inteleaga foarte bine de la inceput ceea ce i se ofera, ce "unelte ajutatoare", sprijin si informatie va avea la dispozitie si cat de importanta este contributia lui in aceasta ecuatie. Asumarea responsabilitatatii pentru propria sanatate este un factor foarte important. Implicarea este esentiala intr-un proces care "cladeste" o sanatate durabila, indiferent de simptomatologie si unde este nevoie de munca de ambele parti.

 

Dedicatie: am ales o modalitate de lucru cu clientii mei in care acestia sa se simta foarte confortabil de fiecare data cand ma contacteaza si in primul rand sa simta ca sunt "acolo" pentru ei de fiecare data, pentru orice obstacol si nelamurire pe care o au, pe  toata durata programului. Cred ca acest aspect este important pentru o buna comunicare care duce la rezultate optime.

 

FemeiaStie.ro:  Ce anume ai dori sa realizezi astfel incat sa simti ca ai o viata implinita ?

Raluca Schachter: Imi doresc sa infiintez o comunitate sustenabila in Romania. Un loc (fizic si virtual) in care oamenii sa faca schimb de produse ecologice pe care le produc ei insisi, un loc cu oameni pasionati si educati in ceea ce priveste sanatatea naturala, traditiile locale si gastronomice. Un loc in care romanii sa fie mandri ca sunt romani sanatosi!

Pe langa activitatea mea pe care o desfasor in prezent in SUA si care se poate urmari prin website-ul meu www.guide2health.net si pagina de Facebook, lucrez si la lansarea unui nou site in limba romana, vizibil la www.sanatatemetabolica.com.

Cred si sper ca prin ceea ce intentionez sa aduc pe piata romaneasca in curand, informatia cu aspect local, traditional, va fi mai consistenta si mult reinvigorata! Importanta alimentatiei conform individualitatii metabolice pe care doresc sa o prezint, va aduce de asemenea elemente noi si revolutionare in ceea ce priveste sanatatea umana durabila.

De anul trecut am inceput sa am clienti pentru servicii nutritionale si din Romania, iar feedback-ul a fost grozav de ambele parti!  Datorita sistemului convenabil online pe care il pun la dispozitie acest lucru functioneaza foarte bine.

Consider ca in Romania, in comparatie cu alte tari vestice, mai exista inca multe sanse pentru populatie sa se reintoarca la valorile traditionale culinare si sa elimine afectiunile unei societati moderne si toxice. Sunt determinata sa lupt pentru acest lucru si sper sa mi se alature multi! Si, cine stie, este chiar posibil ca intr-o zi sa fiu din nou pe taram romanesc si in mod fizic, chiar in mijlocul acestor actiuni! Ar fi grozav!

FemeiaStie.ro:  Prin ce metode putem intarzia efectele imbatranirii ?

Raluca Schachter: Cu siguranta efectele imbatranirii nu pot fi intarziate prin intermediul unei "pilule magice" (chiar daca este sub forma de supliment) asa cum multi inca mai spera. Sunt o multitudine de factori care trebuie luati in considerare, dar sintetizand, as spune ca urmatoarele aspecte sunt esentiale: o alimentatie care sa indeplineasca cerintele nutritionale genetice si biochimice individuale, care sa fie in acelasi timp traditionala, locala, nealterata si neprocesata. Enzimele, de multe ori trecute cu vederea, sunt de exemplu direct raspunzatoare de longevitatea unui individ. Faptul ca dietele curente sunt aproape complet lipsite de enzime, pe langa alti nutrienti importanti, are un mare cuvant de spus.

Desigur, mediul inconjurator si gradul de poluare, stresul fizic si psihic suferit pe parcursul vietii, cat si elemente de ordin genetic isi pot spune toate cuvantul in aceasta ecuatie. 

 

FemeiaStie.ro: Enumera, te rog, cateva boli de nutritie care cer un consult specializat neintarziat.

Raluca Schachter: Credinta generala este ca sunt doar cateva afectiuni care necesita un consult nutritional - concept inradacinat in mintea populatiei in principal de catre comunitatea medicala alopata. Din aceasta perspectiva doar afectiuni precum obezitatea serioasa, diabetul si malnutritia cronica necesita indrumari nutritionale.

 

Realitatea clinica este insa alta: absolut toate dezechilibrele din organism au la baza o deficienta de ordin nutritional. Aceste dezechilibre, daca sunt detectate din timp si rezolvate intr-un mod integrativ, functional, conform individualitatii biochimice ale fiecarei persoane, nu se vor dezvolta in afectiuni. Toate afectiunile, de la cancer pana la infectii respiratorii comune au la baza deficiente nutritionale care pot fi corectate.

Alimentele au puterea sa vindece. Dar au si puterea sa genereze afectiuni daca nu sunt potrivite pentru tipul de metabolism. Nu este vorba numai de ceea ce mancam; o mare importanta o are si proportia in care consumam macro-nutrientii (proteine, grasimi si carbohidrati) care fac posibila maximizarea energiei, controlul greutatii si cresterea imunitatii.

 

FemeiaStie.ro:  Care sunt primele semne care ar trebui sa ne dea de gandit cum ca avem o alimentatie gresita/ neadecvata nevoilor noastre ?

Raluca Schachter: Realitatea este ca in ziua de azi oamenii se amagesc cu ideea ca sunt sanatosi pentru ca nu sufera de o afectiune grava. Dar apoi observa cu surprindere ca nu pot dobandi o silueta zvelta si nu au energie tot timpul, iar imunitatea nu este nici ea grozava, cu toate ca sunt "destul de sanatosi." Simptomatologia care duce la afectiuni este variata, dar de obicei incepe cu o imunitate scazuta la infectii, imposibilitatea scaderii sau cresterii in greutate, dureri, energie scazuta, digestie proasta.

 

FemeiaStie.ro:  Cum trebuie sa realizam corect o cura de detoxifiere ?

Raluca Schachter: Din fericire, parte din inteligenta genetica a celulelor este abilitatea de auto-detoxifiere. Daca nu s-ar intampla asa, fiecare celula din corpul nostru ar muri de auto-intoxicare! Dar din cauza faptului ca suntem bombardati cu materiale toxice la tot pasul, din alimentatie, medicamente, apa, aer, sol, organismele noastre au devenit toxice, iar celulele nu mai au resursele necesare pentru a se auto-detoxifica.

Orice procedura mai ampla de detoxifiere insa nu trebuie intreprinsa fara a pregati organismul in prealabil sa poata face fata acestei detoxifieri. Paradoxal, pentru a asigura o detoxifiere de succes, este nevoie de o buna functionare a sistemului digestiv, a ficatului, fierei si a glandelor suprarenale. De exemplu, in momentul in care corpul incepe detoxificarea (in urma unui protocol specific) acesta elimina toxinele din organele unde au fost stocate, catre circulatia sanguina. Daca rata de detoxifiere celulara depaseste rata la care organele de eliminare pot elimina toxinele, atunci se creaza un blocaj in circulatia sanguina. Astfel vor apare asa zisele «simptome de detoxifiere»: constipare, iritabilitate, insomnie, oboseala, stari de raceala, migrene, etc. In acest caz, un lucru initial «bun» a devenit «rau» din cauza ratei prea rapide la care se produce. Cand se intampla acest lucru, protocolul de detoxifiere trebuie oprit pana la disparitia simptomelor negative si reluat la o rata mai scazuta, pana cand organismul se obisnuieste cu schimbarile produse.

 

FemeiaStie.ro: Detoxifierea urmeaza cateva reguli universal valabile sau se face tot personalizat, urmand modelul individualitatii metabolice ?

Raluca Schachter: Cea mai buna detoxifiere pe care o poate face un individ este asigurarea unei alimentatii conform  tipului de metabolism (sanatatemetabolica.com/metabolic-typing). Aceasta este cea mai importanta actiune care va duce la echilibrarea biochimiei individuale si reversul afectiunilor.

Suntem toti diferiti la nivel biochimic asa cum suntem la nivelul amprentelor. Un protocol de detoxifiere care functioneaza pentru o persoana, poate sa nu functioneze pentru o a doua persoana si poate chiar sa-i faca rau unei a treia persoane. Multi medici sau terapeuti, cat si multe publicatii din domeniul sanatatii recomanda utilizarea anumitor proceduri sau a unor “miraculoase” plante care sa detoxifice organismul. Foarte putini insa vorbesc despre faptul ca detoxifierea este doar o treapta in procesul complex de vindecare naturala, ca aceasta este doar o “unealta”, nu un tratament menit sa asigure vindecarea. Cel putin nu executat aleatoriu, fara a pregati corpul in prealabil si a sti de ce se face detoxifierea.

Detoxifierile au locul lor bine stabilit. Celulele au nevoie de resurse pentru a absorbi toxinele, pentru a genera energie, pentru a elimina toxinele si a executa corect functia de permeabilitate a membranei – deschiderea si inchiderea membranelor pentru a lasa “material bun” sa intre in interior si a elimina “material toxic” spre exterior. Dar daca alimentatia nu indeplineste cerintele genetice si biochimice individuale, atunci nici una din aceste functii necesare pentru detoxifiere nu va fi indeplinita cu succes.

 

FemeiaStie.ro:  Care este criteriul dupa care se face alegerea unei diete personalizate ?

Raluca Schachter: Cu ajutorul sistemului online de testare unic Healthexcel se poate pune capat confuziei si a “ghicitului” despre ce fel de alimente sunt de fapt sanatoase pentru tipul de metabolism. Acest lucru presupune completarea unui chestionar complex, iar cu ajutorul unui Metabolic Typing Advisor, cum sunt eu, se poate face acest test si incepe un program unic de sanatate. Este simplu, convenabil si eficient! Mai multe informatii despre procedura de testare si “coaching-ul” oferit se pot obtine la acest link.

 

Metabolic Typing® este un sistem revolutionar si inovativ care se bazeaza pe individualitate metabolica, pe echilibrarea biochimiei individului si devoltarea unor planuri extrem de personalizate pentru fiecare individ, la un nivel fiziologic si biochimic. Aceasta nu este inca “o alta dieta fada” sau «dieta prin infometare». Acest plan iti pune la dispozitie acei nutrienti si acele alimente menite sa asigure sanatatea optima pentru tipul specific de metabolism.

In ultimii 80 de ani multi pionieri, deschizatori de drum in nutritie si medicina, oameni de stiinta, cercetatori in biochimie si genetica, au contribuit in mod substantial la ceea ce denumim astazi Metabolic Typing®.

 

Fiecare individ este construit astfel incat sa functioneze ca unul din cele doua tipuri proteina (avand nevoie de cantitati mai mari de proteine si grasimi), unul din cele doua tipuri carbohidrat (avand nevoie de cantitati mai mari de carbohidrati si mai mici de proteine si grasimi) sau ca un tip mixt / “balanced” (avand nevoie de  o combinatie specifica intre primele doua tipuri). Ratiile dintre proteine, carbohidrati si grasimi cat si tipul acestora vor varia mult in fiecare metabolism, cultura si zona geografica.

 

FemeiaStie.ro:  Ce doresti sa ti se intample in anul 2013 ?

Raluca Schachter: Imi doresc sa pun bazele a ceea ce am mentionat deja: o comunitate de oameni sanatosi, educati si responsabili in ceea ce priveste sanatatea lor in Romania. Acest lucru a inceput deja sa se contureze online si sper sa ia amploare in acest an. Voi petrece trei luni in Romania in vara aceasta si pregatesc cateva interviuri si culegerea de informatii necesare pentru a incepe calatoria catre «Sanatate Metabolica» . Cu lansarea in curand a noului site, sper sa fac cunoscut unei audiente interesate know-how-ul care mi-a schimbat mie viata si mi-a readus sanatatea, cum acest lucru a fost posibil pentru multe alte persoane pe tot globul si cum poate fi posibil pentru oricine!

Un interviu realizat de: Silvia Filip

Sursa foto: arhiva personala Raluca Schachter

Nota obtinuta:
10 (5 voturi)
4486 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Marți, 12 Februarie 2013

Etichete pentru acest articol:

Raluca Schachter, nutritie, individualitate metabolica, alimentatie corecta, pentru sanatate, diete, dieta personalizata


S-ar putea sa va intereseze si:

Catalin Relenschi este un pictor clasic-realist, cu toate acestea in picturile sale [..]
citeste si comenteaza
Pictura si desenul erau pasiunile ei inca de mica. In timp ce desena si concepea hainele [..]
citeste si comenteaza
Draga Adriana, „pot spune ca citind cartea ta am plans aproape tot timpul, [..]
citeste si comenteaza
Terapia Bowen este descrisa ca fiind una dintre cele mai importante descoperiri medicale [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O viata si inca o zi, cartea lui Alexandru-Mihai Gulie, este strucurata in doua volume: Volumul 1 [..]
citeste si comenteaza
"Englezul spune ca atunci cand iti doresti ceva, vei gasi o cale de a implini acea dorinta. [..]
citeste si comenteaza
Anul acesta, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati se poate lauda cu un numar de 7 [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate