Dovleacul, nelipsit de Halloween
Sarbatoarea de Halloween vine in papuci de frunze…
Fie ca ai hotarat sa organizezi o petrecere in aceasta zi, fie ca nu esti de acord cu aceasta infricosatoare sarbatoare, ai totusi libertatea sa gatesti cateva bunatati. In rolul principal, pe masa din bucatarie, DOVLEACUL. Cand spui Halloween, negresit implici si Retete culinare cu Dovleac.
Iata cateva:
Budinca de dovleac
Ingrediente:
► 500 g dovleac
► 4 oua
► 100 g zahar
► 100 g pesmet
► 25 g unt
► scortisoara macinata
► un praf de copt
Cum procedezi?
Taie dovleacul felii, felii, pe care le cureti de coaja si seminte, apoi le dai prin razatoare.
Bate cu telul galbenusurile cu zaharul, adauga pesmetul, scortisoara macinata, praful de copt, un varf de cutit de sare. Apoi, in aceasta compozitie, incorporezi dovleacul ras. Bate albusurile spuma si amesteca usor cu restul compozitiei. Toarna budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si bag-o in cuptor, la foc potrivit. Cand este coapta, o serviti pudrata cu zahar.
Turta cu dovleac
Ingrediente pentru aluat:
Se face un aluat fraged din unt, 1-2 linguri apa si faina cat cuprinde.
Umplutura :
► 1 kg dovleac
► 1 lamaie
► 2 linguri stafide
► 100 g zahar
► 2 galbenusuri
► 2 linguri smantana
► 2 linguri coniac
► 30 g unt
► scortisoara.
Pentru uns turta:
► 1 galbenus
► 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Pune stafidele in doua linguri coniac diluat cu doua linguri apa. Curata dovleacul de coaja si de seminte, apoi taie-l cubulete. Pune cubuletele de dovleac intr-un vas, presara zaharul si scortisoara, adauga si bucatele de unt din loc in loc, apoi baga la cuptor pentru o jumatate de ora. Ai grija sa intorci cubuletele in timpul coacerii !
Pastrezi un sfert din aluatul pe care l-ai facut. Apoi intinzi, din aluatul care ti-a ramas, o foaie pe care o aranjezi intr-o tava de copt. Peste aceasta foaie, rastoarna cubuletele calde de dovleac, precum si stafidele.
Bate cu furculita cele doua galbenusuri, adauga smantana si coaja rasa de lamaie.
Toarna aceasta compozitie peste dovleac.
Din aluatul pe care l-ai pastrat, intinzi o alta foaie cu care acoperi umplutura de dovleac, avand grija sa lipesti cele doua foi de aluat intre ele.
Ungi turta cu galbenus diluat in doua linguri de lapte si o bagi la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
O servesti calda, cu smantana proaspata.
Pofta buna!
Postat de: Silvia-Filip Marți, 26 Octombrie 2010
retete desert, retete culinare, retete-dulciuri, retete-rapide, placinta cu dovleac, turta cu dovleac, budinca de dovleac, retete Halloween
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?