Dovleacul, nelipsit de Halloween

Sarbatoarea de Halloween vine in papuci de frunze…

Fie ca ai hotarat sa organizezi o petrecere in aceasta zi, fie ca nu esti de acord cu aceasta infricosatoare sarbatoare, ai totusi libertatea sa gatesti cateva bunatati. In rolul principal, pe masa din bucatarie, DOVLEACUL. Cand spui Halloween, negresit implici si Retete culinare cu Dovleac.

 

Iata cateva:

Budinca de dovleac

Ingrediente:

► 500 g dovleac

► 4 oua

► 100 g zahar

► 100 g pesmet

► 25 g unt

► scortisoara macinata

► un praf de copt

Cum procedezi?

Taie dovleacul felii, felii, pe care le cureti de coaja si seminte, apoi le dai prin razatoare.

Bate cu telul galbenusurile cu zaharul, adauga pesmetul, scortisoara macinata, praful de copt, un varf de cutit de sare. Apoi, in aceasta compozitie, incorporezi dovleacul ras. Bate albusurile spuma si amesteca usor cu restul compozitiei. Toarna budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si bag-o in cuptor, la foc potrivit. Cand este coapta, o serviti pudrata cu zahar.

 

Turta cu dovleac

Ingrediente pentru aluat:

Se face un aluat fraged din unt, 1-2 linguri apa si faina cat cuprinde.

Umplutura :

► 1 kg dovleac

► 1 lamaie

► 2 linguri stafide

► 100 g zahar

► 2 galbenusuri

► 2 linguri smantana

► 2 linguri coniac

► 30 g unt

► scortisoara.

Pentru uns turta:

► 1 galbenus

► 2 linguri lapte.

Mod de preparare:

Pune stafidele in doua linguri coniac diluat cu doua linguri apa. Curata dovleacul de coaja si de seminte, apoi taie-l cubulete. Pune cubuletele de dovleac intr-un vas, presara zaharul si scortisoara, adauga si bucatele de unt din loc in loc, apoi baga la cuptor pentru o jumatate de ora. Ai grija sa intorci cubuletele in timpul coacerii !

Pastrezi un sfert din aluatul pe care l-ai facut. Apoi intinzi, din aluatul care ti-a ramas, o foaie pe care o aranjezi intr-o tava de copt. Peste aceasta foaie, rastoarna cubuletele calde de dovleac, precum si stafidele.

Bate cu furculita cele doua galbenusuri, adauga smantana si coaja rasa de lamaie.

Toarna aceasta compozitie peste dovleac.

Din aluatul pe care l-ai pastrat, intinzi o alta foaie cu care acoperi umplutura de dovleac, avand grija sa lipesti cele doua foi de aluat intre ele.

Ungi turta cu galbenus diluat in doua linguri de lapte si o bagi la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

O servesti calda, cu smantana proaspata.

Pofta buna!:)

Nota obtinuta:
8.1 (13 voturi)
10299 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Marți, 26 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

retete desert, retete culinare, retete-dulciuri, retete-rapide, placinta cu dovleac, turta cu dovleac, budinca de dovleac, retete Halloween


S-ar putea sa va intereseze si:

Prajitura cu visine este o prajitura gustoasa, simplu de facut, savuroasa si-mi aminteste [..]
citeste si comenteaza
De fiecare data cand trec pe langa o cofetarie ma gandesc la Amandine. Nu stiu daca sunt [..]
citeste si comenteaza
Noi, gospodinele, avem tendinta de a prezenta care mai de care retete culinare. Insa [..]
citeste si comenteaza
Ce-ar fi sa faci niste fursecuri? Sunt foarte usor de preparat, iti ajung toata saptamana [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pe umar un pescarus Sta sa-mi aminteasca Dragostea pentru cuvant [..]
citeste si comenteaza
Anul acesta, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati se poate lauda cu un numar de 7 [..]
citeste si comenteaza
Iubita bonita M-ai invatat sa joc Samba in jurul trupului Tau minunat, Sa-ti sarut guritele Si ele [..]
citeste si comenteaza
O fetita talentata: Maria Craciun! [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate