Dovleacul, nelipsit de Halloween
Sarbatoarea de Halloween vine in papuci de frunze…
Fie ca ai hotarat sa organizezi o petrecere in aceasta zi, fie ca nu esti de acord cu aceasta infricosatoare sarbatoare, ai totusi libertatea sa gatesti cateva bunatati. In rolul principal, pe masa din bucatarie, DOVLEACUL. Cand spui Halloween, negresit implici si Retete culinare cu Dovleac.
Iata cateva:
Budinca de dovleac
Ingrediente:
► 500 g dovleac
► 4 oua
► 100 g zahar
► 100 g pesmet
► 25 g unt
► scortisoara macinata
► un praf de copt
Cum procedezi?
Taie dovleacul felii, felii, pe care le cureti de coaja si seminte, apoi le dai prin razatoare.
Bate cu telul galbenusurile cu zaharul, adauga pesmetul, scortisoara macinata, praful de copt, un varf de cutit de sare. Apoi, in aceasta compozitie, incorporezi dovleacul ras. Bate albusurile spuma si amesteca usor cu restul compozitiei. Toarna budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie si bag-o in cuptor, la foc potrivit. Cand este coapta, o serviti pudrata cu zahar.
Turta cu dovleac
Ingrediente pentru aluat:
Se face un aluat fraged din unt, 1-2 linguri apa si faina cat cuprinde.
Umplutura :
► 1 kg dovleac
► 1 lamaie
► 2 linguri stafide
► 100 g zahar
► 2 galbenusuri
► 2 linguri smantana
► 2 linguri coniac
► 30 g unt
► scortisoara.
Pentru uns turta:
► 1 galbenus
► 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Pune stafidele in doua linguri coniac diluat cu doua linguri apa. Curata dovleacul de coaja si de seminte, apoi taie-l cubulete. Pune cubuletele de dovleac intr-un vas, presara zaharul si scortisoara, adauga si bucatele de unt din loc in loc, apoi baga la cuptor pentru o jumatate de ora. Ai grija sa intorci cubuletele in timpul coacerii !
Pastrezi un sfert din aluatul pe care l-ai facut. Apoi intinzi, din aluatul care ti-a ramas, o foaie pe care o aranjezi intr-o tava de copt. Peste aceasta foaie, rastoarna cubuletele calde de dovleac, precum si stafidele.
Bate cu furculita cele doua galbenusuri, adauga smantana si coaja rasa de lamaie.
Toarna aceasta compozitie peste dovleac.
Din aluatul pe care l-ai pastrat, intinzi o alta foaie cu care acoperi umplutura de dovleac, avand grija sa lipesti cele doua foi de aluat intre ele.
Ungi turta cu galbenus diluat in doua linguri de lapte si o bagi la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
O servesti calda, cu smantana proaspata.
Pofta buna!
Postat de: Silvia-Filip Marți, 26 Octombrie 2010
retete desert, retete culinare, retete-dulciuri, retete-rapide, placinta cu dovleac, turta cu dovleac, budinca de dovleac, retete Halloween
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa