5 pasi simpli pentru a pregati un carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie

adv-carrot-cake-reteta-tort-cu-morcovi

Carrot cake este o delicatesa indragita pentru aroma sa bogata, textura moale si cremoasa si dulceata naturala adusa de morcovi. Chiar daca pregatirea unui carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie poate parea intimidanta la inceput, urmand cativa pasi simpli si avand cateva ingrediente de baza la indemana, poti pregati un tort de morvovi minunat care va impresiona cu siguranta orice invitat. Iata 5 pasi simpli pentru a pregati un carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie!

Ingrediente necesare pentru reteta de carrot cake

Pentru a prepara carrot cake dupa reteta originala, vei avea nevoie de cateva ingrediente importante, fara de care acest preparat nu ar mai fi cu siguranta la fel de savuros. Iata care sunt ingredientele de care vei avea nevoie pentru un tort de morcov al carui blat are diametrul de 20 de centimetri!

Ingrediente pentru blatul de tort

  • 250 g de faina;
  • 130 ml de ulei de floarea soarelui;
  • 2 lingurite de pudra de scortisoara;
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir;
  • 1/2 lingurita de pudra de cuisoare;
  • 1/4 lingurita de pudra de nucsoara;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 2 lingurite de zahar vanilat;
  • 1 lingurita de praf de copt;
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • 100 g de zahar alb;
  • 50 g de zahar brun;
  • 3 oua;
  • 100 ml de lapte;
  • 300 g de morcovi.

Ingrediente pentru crema de mascarpone

  • 350-400 g de crema de branza;
  • 200 g de mascarpone;
  • 120 g de unt moale, la temperatura camerei;
  • 100 g de zahar pudra;
  • 2 lingurite de extract de vanilie.

Ingrediente pentru decor

  • nuci pecan maruntite;
  • morcovi din zahar.

Cum prepari un tort de morcovi delicios?

Prepararea unui tort de morcovi delicios nu este la fel de complicata pe cat ar putea parea la prima vedere. Este un proces care poate fi descompus in cativa pasi simpli, pe care oricine ii poate urma, indiferent de nivelul de experienta in domeniul culinar. Iata cativa pasi simpli pentru gati un carrot cake ca la carte!

1. Alegerea si pregatirea ingredientelor pentru un carrot cake delicios

Un carrot cake delicios nu incepe cu etapa de coacere, ci cu etapa de alegere si pregatire a ingredientelor. Ingredientele de calitate sunt esentiale pentru a obtine un tort de morcovi demn de pofta oricarui gurmand. Morcovii proaspeti, nucile crocante, uleiul vegetal de calitate, faina, zaharul, ouale si diversele condimente trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Morcovii sunt ingredientul principal in tortul de morcovi. Acestia trebuie sa fie curatati, rasi si apoi uscati inainte de a fi folositi. Pregatirea corespunzatoare a morcovilor asigura o textura umeda si un gust bogat de morcovi in tort.

Asadar, inainte de a incepe reteta propriu-zisa de carot cake, curata si da pe razatoare morcovii proaspeti. Ulterior, masoara ingredientele necesare precum faina, zaharul, uleiul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si condimentele. Acum sa trecem la urmatorii pasi in acest proces delicios!

2. Prepararea blaturilor pentru tortul de morcovi

Inainte de a prepara blaturile pentru tortul de morcovi, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius! De asemenea, poti tapeta cu hartie de copt fundul a doua forme de copt cu diametrul de 20 cm si le poti unge cu ulei pe margini.

Cerne intr-un bol faina, apoi adauga sarea, praful de copr si bicarbonatul de sodiu. Pune apoi in bol si scortisoara, nucsoara, cuisoarele, ghimbirul si zaharul vanilat si amesteca-le bine.

Separat, intr-un alt bol, adauga ouale, zaharul alb si zaharul brun. Toarna apoi si uleiul si amesteca totul cu un tel. Ulterior se adauga peste acestea si amestecul de ingrediente solide pregatit anterior si se amesteca bine. Pune apoi si laptele si mixeaza compozitia din nou. La final, vor fi incorporati in amestec si morcovii dati pe razatoare.

3. Coacerea blaturilor de carrot cake pentru o textura perfecta

Coacerea blaturilor de carrot cake la temperatura si timpul potrivit are un rol esential in obtinerea unei texturi perfecte. Cuptorul trebuie preincalzit la temperatura corecta inainte de a introduce tava cu aluat, respectiv la 180 de grade Celsius - asa cum am precizat in pasul anterior.

Acum compozitia pregatita mai sus se va turna in cele doua forme de copt si se va da la cuptor timp de 25 de minute. Spre final poti face testul scobitorii, pentru a vedea daca blaturile de carrot cake sunt coapte suficient. Scoate apoi blaturile de tort pe un gratar de bucatarie, lasa-le sa se raceasca si apoi taie fiecare blat in 2 parti egale, pentru a obtine 4 blaturi de tort.

4. Pregatirea cremei de mascarpone pentru tort

Pregatirea cremei de mascarpone pentru tortul de morcovi este o arta in sine, care necesita atentie la detalii si ingrediente de calitate. Pune intr-un vas untul si mixeaza-l pana ce obtii o consistenta cremoasa. Adauga apoi treptat zaharul pudra si mixeaza pana cand acesta se incorporeaza perfect in crema de unt. Peste aceasta se va adauga apoi treptat crema de branza si cea de mascarpone, omogenizand totul cu ajutorul unei spatule. Tot acum poti adauga extractul de vanilie, pentru un plus de aroma.

5. Asamblarea tortului de morcovi

Asamblarea tortului de morcovi poate parea o sarcina dificila, insa cu cateva sfaturi si trucuri, acest proces poate fi simplu si placut. Asadar, pune pe un suport pentru tort primul blat de tort, apoi acopera blatul cu o parte din crema de mascarpone. Continua astfel cu celelalte blaturi, pastrand insa suficienta crema pentru a imbraca, la final, tortul.

Asadar, la final imbraca complet tortul de morcovi in crema de branza si da-l la frigider pentru cateva ore. Scoate apoi tortul si decoreaza-l in functie de preferinte. De pilda, iti recomandam sa-l decorezi cu nuci pecan maruntire si cu morcovi din zahar, pentru un aspect apetisant.

In concluzie, pregatirea unui carrot cake delicios chiar la tine in bucatarie poate fi o experienta placuta si satisfacatoare. Cu acesti pasi simpli si putina practica, vei putea sa te bucuri de aroma si savoarea inconfundabile ale acestui desert minunat, perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru a-ti rasfata familia si prietenii. Prepara si tu un tort de morcovi delicios pentru cei dragi!

Sursa foto: Shutterstock

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
249 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Miercuri, 28 Februarie 2024

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Retete prajituri delicioase. Un desert delicios si foarte gustos potrivit pentru orice [..]
citeste si comenteaza
Prajitura acesta este pentru orice pofticios si orice gospodina incepatoare!. Pofta Buna [..]
citeste si comenteaza
Un desert rapid si bun pentru orice gospodina care nu are mai mult de un sfert de ora la [..]
citeste si comenteaza
Un desert rapid si foarte gustos pentru orice gospodina: placinta cu dovleac. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Primavara isi face simtita prezenta nu doar prin temperaturile ridicate si florile care mai de [..]
citeste si comenteaza
Primavara este momentul in care natura revine la viata si in care femeile se simt cel mai bine. [..]
citeste si comenteaza
Probabil ca nimeni nu isi imagineaza o nunta fara buchet de mireasa. Pentru ca mireasa si buchetul [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca nu cu suficienta zapada, sezonul rece isi face simtita prezenta oricum si o data cu ea [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate