Reteta Eclere cu ciocolata - Choux a la creme

Ingrediente aluat: 1 pahar cu apa (200 ml),  2 cana cu faina (aprox. 150 gr), 80 gr margarina, 3-4 oua, un varf de sare

Mod de preparare: Margarina si apa se pun la fiert intr-un vas. In momentul in care a inceput sa fiarba, se adauga faina, amestecandu-se constant. Cand aluatul are consistenta, se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca usor. Adaugati ouale doar atunci cand aluatul este caldut, nu fierbinte. Se amesteca bine pana ce aluatul va avea consistenta unei smantani mai groase.

Din acest aluat puteti face gramajoare mici cu aparatul special sau cu o punga careia i-ati facut o gaura la un capat sau pur si simplu utilizand o lingura. Puneti gramajoarele in tava, pastrand o distanta suficienta intre ele, intrucat in timpul coacerii acestea se fac duble.

Se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, la foc potrivit.  Cand sunt gata, eclerele arata ca in imagine, usor aramii.

Pentru crema eclerelor aveti nevoie de: 1 cutie de lapte, 1 pachet de unt, 200 gr de smantana, 2 linguri de cacao, 5 linguri zahar

Mod de preparare: Untul (moale, de preferat) se freaca cu laptele, smantana si zaharul pana devine o crema omogena. Se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Se taie eclerele coapte, se umplu cu crema si se servesc calde sau reci, ornate cu frisca.

Este o reteta rapida, usor de facut ...iar rezultatul este delicios!

Nota obtinuta:
9 (8 voturi)
5410 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Luni, 05 Iulie 2010

Etichete pentru acest articol:

retete prajituri, retete rapide, eclere cu ciocolata, desert


S-ar putea sa va intereseze si:

Retete dulciuri rapide. Un desert rapid si simplu pentru orice gospodina: prajitura cu [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 60 minute Numar de portii: 30 [..]
citeste si comenteaza
Ne place. Ne place chiar mult. Ciocolata este o desfatare pe care din fericire ne-o [..]
citeste si comenteaza
Cu ce delicii ne mai delectam in weekend? Va propun o reteta simpla si delicioasa, pe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Catalog selectie salopete la moda in 2012. In sezonul cald primavara - vara 2012 castiga teren pe [..]
citeste si comenteaza
500 gr smantana (grasime de minim 35 %) 200 gr zahar (doar 50 de gr, daca se utilizeaza lapte [..]
citeste si comenteaza
Colectie de imagini - dragoste pasionala. Imbratisari, saruturi, atingeri, pasiune. [..]
citeste si comenteaza
Ilarion Ciobanu are si el sensibilitatile sale in celebru film "Ultimul cartus". [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate