Sirop de gutui reteta, un desert simplu

Toamna este anotimpul gutuilor, merelor, strugurilor si al pregatirii pentru iarna. Toamna incep sa se puna la pastrare, sa se puna muraturi si sa se faca dulceturi, siropuri si gemuri. Gutuia este fructul toamnei, astfel incat multe gospodine incep sa faca dulceata de gutui si sirop de gutui. Se poate face ca sa se bea in acel moment sau se poate pastra si pentru iarna. Astfel, cand vrei ceva dulce sau cand vrei sa servesti musafirii cu ceva dulce poti sa scoti o sticla de sirop de gutui.

Iata cum se prepara siropul de gutui.

Ingrediente: 1 kg de gutui; 250 g zahar; 1 litru de apa, iar daca doriti puteti sa adaugati doua batoane de scortisoara sau doua cuisoare. La servire se poate adauga rozmarin proaspat.

Preparare: Se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga si zaharul. Dupa aceea se amesteca pana se dizolva zaharul si se lasa sa fiarba. In timp ce apa cu zaharul fierb, puteti sa curatati fructele de coaja si sa taiati fructele. Fructele se feliaza in felii medii. Dupa ce s-a fiert apa si incepe sa dea in clocot adaugati feliile de gutuie si daca vreti cuisoarele si betele de scortisoara sau dupa gust, dupa cat de aromat vreti sa fie. Se lasa pe foc pana cand incepe sa aiba o textura lipicioasa si sa se ingroase.

Dupa ce s-a fiert si este gata il lasati sa se raceasca. Dupa racire il strecurati printr-o strecuratoare sau impaturiti un sifon in doua si strecurati siropul. Feliile de gutuie se scot. Dupa aceea siropul de gutui se pune in sticle si se depoziteaza intr-un loc racoros sau in frigider. Preparatul este gata. Poti sa-l servesti sau sa servesti musafirii cu el. De asemenea, la servire puteti sa puneti rozmarin verde deasupra. De asemenea, puteti sa-l pastrati si sa puneti la diferite preparate, deserturi.

Daca vreti o cantitate mai mare puteti sa faceti prin punerea la fiert a  4 kg de gutui, 400 g zahar si 1-2 l de apa.

Timpul de preparare al siropului de gutui este de 90 de minute.

Astfel puteti sa faceti un desert care sa va placa, pe care puteti sa-l pastrati si pentru iarna si pe care puteti sa-l folositi ca atare sau sa preparati mai multe deserturi cu el. De asemenea, musafirii vor fi incantati de siropul de gutui.

Este un preparat simplu, gustos si dulce.

Nota obtinuta:
8.7 (6 voturi)
4994 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 31 August 2016

Etichete pentru acest articol:

sirop de gutui, retete de toama, siropuri retete


S-ar putea sa va intereseze si:

Retete prajituri rapide de toamna. Prajituri cu blat si crema. Dragele mele incercati un [..]
citeste si comenteaza
Toate femeile tin la silueta si vor sa arate bine pentru concediu. Desi nu numai vara ar [..]
citeste si comenteaza
Deserturile sarate, ciocolata neagra si mousse-urile de ciocolata sunt cele mai in voga [..]
citeste si comenteaza
Iata un tort delicios pe care il poate face oricine, oricand, cu mare usurinta. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

A venit sezonul vinetelor, legumelor proaspete. Acum se pot face o multime de salate. Se pot face [..]
citeste si comenteaza
Da, stim, v-ati saturat de sarmale, piftie si alte mancaruri traditionale obisnuite la sarbatorile [..]
citeste si comenteaza
Gripa este raceala de sezon cauzata de un virus care - evident - se transmite la o persoana la [..]
citeste si comenteaza
Toamna si primavara o zi este cald, in alta zi este frig. Corpul de la schimbarile anotimpului si [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate