Inghetata de lamaie
Ingrediente: ► 500 gr smantana (grasime de minim 35 %)
► 200 gr zahar (doar 50 de gr, daca se utilizeaza lapte condensat)
► 400 gr lapte (poate fi si lapte condensat)
► 1 lamaie (de marime potrivita)
Mod de preparare
Este o reteta de inghetata foarte populara si usor de preparat. Iata cum se face:
Optional, se pot adauga ciocolata, fructe, nuci, alune.
Se stoarce o lamaie, obtinandu-se aprox. 50 ml de suc.
Zaharul si smantana se bat cu mixerul pana se formeaza o frisca.
In vasul cu frisca se adauga laptele. (daca s-a pus lapte condensat, se renunta la 150 de gr de zahar)
In final se adauga sucul de lamaie si se amesteca totul foarte bine.
Compozitia se adauga intr-o forma care poate fi pusa la congelator. Dupa 2 ore de stat la congelator, se scoate si se amesteca usor, apoi se lasa iar la inghetat pentru alte 7-8 ore.
Pofta buna!
Postat de: FemeiaStie Joi, 27 Mai 2010
retete culinare, inghetata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza