Mango, un plus de sanatate
Provenind din Asia si apartinand genului Mangifera, mango, acest fruct tropical creste pe toate continentele, inclusiv America de Nord. Numit si regele fructelor exotice sau “mancarea zeilor” de catre indieni, este o sursa excelenta de carotina.Un mango de marime medie ne poate oferi pana la 15.000 de unitati de vitamina A, suficienta pentru aproximativ sapte zile.
Beneficiile consumului de mango
O dieta ce contine mult mango ne infrumuseteaza pielea, ne imbunatateste vederea si ficatul, previne afectiunile cancerigene. Bogat si in vitamina C si caroten, acest delicios fruct previne tensiunea mentala, insomnia, oboseala nervoasa si chiar isteria. Deci, un motiv in plus, sa il consumam cu regularitate. Iar asta nu e tot. Fitoelemenele continute incetinesc procesul de imbatranire, fiind inclus in dietele multor celebritati.
Bea suc natural de mango!
O cana de suc natural de mango contine si 3g fibre, 3mg potasiu, 1 g proteine, vitamina E in proportie de 12% din doza zilnic recomandata si vitamina B6, in proportie de 17%. Este un bun energizant si afrodisiac.
De asemenea, este recomandat si femeilor insarcinate, cate un astfel de fruct consumat zilnic, stimuland secretia lactata.
Pentru un plus de energie, se recomanda consumul unui mango copt, iar dupa o ora, o cana de lapte cald amestecat cu ghee (o forma de unt topit).
Pentru un ten mai sanatos, se recomanda si combinatiile mango-peste, mango-iaurt sau mango-cereale integrale.
De ce trebuie sa tinem cont cand il cumparam?
Trebuie sa aiba un miros dulce, placut, de fruct copt.
La apasarea cu degetul, fructul trebuie sa cedeze putin.
Asadar, indiferent ca il consumam sub forma de suc, piure, in salate sau ca desert,este important ca mango sa faca parte din alimentatia noastra saptamanala.
Florenta Popa
Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 13 Februarie 2010
mango, suc natural, vitamine, beneficii, exotic, salata de fructe
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza