Cherimoya sau graviola, fructul cu gust tutti frutti

Ce este mai frumos pe lumea asta decat sa calatoresti si sa incerci cele mai rafinate, simple, complexe  si delicoase mancaruri de prin toate zonele lumii?  Dar ce se intampla cand nu ai posibilitatea sa faci asta prea des? De mult ori stam si ne uitam la documentare si la emisiuni care ne arata cum se traieste si se mananca in toate colturile lumii facandune sa visam ca intr-o zi o sa ajungem si noi acolo.

Pentru a ne hrani totusi curiozitatea exista metode simple si mult mai putin costisitoare decat de a strabate jumatate de mapamomd in cautarea noului, si anume: o simpla vizita la hypermarket. Se intampla de multe ori sa mergem in aceste magazine si sa vedem ca sunt fructe puse la vanzare aduse de peste mari si tari. Cu aspect ciudat, cu culori deosebite, cu un miros imbietator exotic, aceste fructe de multe ori ne fac sa ne intrebam oare cum se mananca si mai ales , ce beneficii aduc organismului care savureaza pentru prima oara aceaste delicatese.

 

Cherimoya, fructul cu gust tutti frutti

Ca sa citam un mare clasic, Mark Twain afima ca cherimoya este ”cel mai delicios fruct cunoscut de om” datorita texturii cremoase si gustului dulce, fiind cunoscut in lume de asemenea ca si “custard apple”, marul crema.

Originar din America de Sud, acest fruct este produsul unui arbore din familia Annonaceae care la maturitate poate ajunge la inaltimea de 7 m. Datorita adaptabilitatii lui la diferite temperaturi, acesta s-a raspandit si in alte zone calduroase din America de N si Europa.

 

Roadele acestui pom fructifer au forma de inima, contin seminte care nu sunt comestibile, iar gustul este asociat cu un mix reusit dintre cocos, ananas, mango, banana si papaya. Ele se consuma proaspete, nu se conserveaza la temperaturi sub 14 grade, de aceea se obisnuieste ca ele sa fie cumparate in momentul in care nu sunt la stadiul de maturitate, cand sunt inca tari si de culoare verzuie, pentru a putea fi lasate sa se coace la temperatura camerei si consumate imediat proaspete ajunse la stadiul de maturitate.

 

Beneficiile fructului popular denumit graviola

Fiind foarte bogat in Vitamina C, acesta face minuni asupra pielii, ajutand la formarea colagenului pentru a mentine elasticitatea ei. De asemenea, ajuta corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi, fiind o modalitate extraordinara de a mentine sanatatea pielii, facand-o sa arate mereu tanara si sanatoasa. Vitamina C de asemenea creste sistemul imunitar, intarind rezistenta la raceli, gripe etc.

Pe langa acest beneficiu, cherimoya are un continut mare de zinc, fier si magneziu, ceea ce ajuta la sanatatea parului, iar procentul de 10% cupru ce il asigura consumul unui fruct, previne albirea parului.

Studiile au aratat ca unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui fruct este imbunatatirea considerabila a functionarii inimii.  Avand un procent echilibrat intre sodium si potasiu, ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale si a batailor inimii. Ajuta la prevenirea infarctului, aportul de magneziu creand mediul optim de functionare a sistemului cardio vascular.

Nu in ultimul rand, cherimoya ofera vitamina B pentru o buna functionare a sistemului nervos si calciu pentru pastrarea sanatatii oaselor.

Acest fruct nu contine niciun pic de zahar de aceea este considerat un fruct minune in diete si de asemenea pentru diabetici, dar totusi este recomandat sa fie consumat cu moderatie, rodul continand fructoza, ceea ce in cantitati mari nu poate fi benefic pentru corp.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
1945 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Luisa-Stefan Luni, 09 Octombrie 2017

Etichete pentru acest articol:

beneficii graviola, beneficii fructe exotice


S-ar putea sa va intereseze si:

Vara are obiceiul sa isi deserte cornul abundentei. Piata rade de fructe, legume si [..]
citeste si comenteaza
Ce stii despre fructele goji? Ce benficii au? La ce sunt bune? [..]
citeste si comenteaza
Aflux de energie. Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, [..]
citeste si comenteaza
Macronutrientii sunt nutrienti esentiali pentru organismul uman, trebuie consumati in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

“Stii, aseara cand te tineam in brate am avut un moment maxim de nepasare si am avut o epifanie. [..]
citeste si comenteaza
Traim intr-o lume in care schimbarea de cariera este foarte fireasca. Pasul rapid a schimbarilor [..]
citeste si comenteaza
Voluntariatul sau munca pro bono a ajuns in ultimii ani sa nu mai fie o notiune straina pentru [..]
citeste si comenteaza
Te-ai saturat de clasicul orez si aceleasi mancaruri pe baza de cartofi? Ai pana de idei in [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate