Tort ganache reteta, pentru pasionatii de ciocolata
Toata lumea cred ca a facut un tort aniversar pentru cineva din familie care si-a sarbatorit ziua de nastere. Sau daca vreti sa faceti o surpriza cuiva, sau si pentru o masa in familie, sau daca aveti musafiri si vreti sa-i serviti cu ceva dulce si vreti sa faceti voi aceasta reteta de tort cred ca va ajuta. Este o reteta de tort cu ciocolata, un tort care cred ca va fi pe gustul tuturor. Este gustos, dulce si savuros.
Ingrediente: pandispan cu multa cacao sau un blat de tort de tip negresa; 2 ciocolate cu 65 la suta cacao; 500 g frisca batuta; 300 ml apa; 300 g zahar; decoruri, 2 lingurite pline cu unt si o fiola de esenta de rom.
Mod de preparare: blatul se face dupa preferinta fiecaruia, doar sa fie de cacao. Dupa ce l-ati facut si s-a racit, se ia blatul si se taie pe orizontala in trei. Se incepe pregatirea cremei. Se ia o ciocolata si se topeste intr-o lingurita de unt si 3 linguri de apa. Daca ciocolata are mai multa cacao trebuie mai multa apa pentru ca altfel se intareste. Frisca se ia si se mixeaza la viteza a doua sau a treia si dupa aceea se adauga ciocolata topita in unt si se mixeaza pana cand devine o crema. Topitura trebuie sa fie subtire si fluida si racorita. Topitura se toarna in frisca. Crema va fi mai moale, dar nu va curge din tort. Daca va iesi mai moale nu trebuie sa va speriati, asa iese crema ganache.
Siropul se face punand zahar intr-un ibric de 1 l la ars. Se pune la foc mic. Zaharul trebuie sa devina maro deschis la fundul ibricului. Un strat de 1 cm maxim de zahar ars cred ca ajunge pentru sirop. Dupa ce zaharul s-a ars se adauga apa si se lasa pe foc moale pana cand incepe sa fiarba. In timp ce fierbe luati o lingura si incercati sa vedeti daca mai sunt bucatele de zahar ars. Cand zaharul este dizolvat si siropul a fiert, se ia si se lasa la rece. Dupa aceea se adauga esenta de rom. Acest fel de sirop da o aroma deosebita tortului si nici nu se evapora prea repede din tort.
Se incepe aranjarea tortului. Se ia un blat si se pune pe un platou rotund. Blatul se insiropeaza. Dupa aceea se aseaza inelul formei de tort in jurul blatului. Acesta trebuie sa fie perfect inchis. Se pune jumatate din crema si se niveleaza. Se ia al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema si se pune deasupra. Cu o spatula se niveleaza. Din a doua ciocolata topita cu unt se face o glazura calda care se pune deasupra tortului. Puneti glazura si nivelati cu un cutit cu lama lata sau cu o spatula. Se da la rece si se lasa 4-5 ore.
Dupa ce s-a racit, tortul se poate servi. Se scoate forma inelului si se niveleaza glazura pe margini si se orneaza tortul dupa preferinta fiecaruia. Totul este gata. Se poate servi.
Este un tort gustos, dulce, savuros si minunat.
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Vineri, 15 Septembrie 2017
reteta tort de ciocolata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor