Mere coapte cu toping crocant si inghetata de vanilie
A venit toamna si vremea s-a mai racorit, asa ca este vremea ideala pentru deserturi facute la cuptor. Acesta este un desert usor, nu necesita mult timp de facut, este gustos si se poate face la cuptor, dar si pe foc. Stiti proverbul englezesc ,,an apple a day keeps the doctor away" - "un mar pe zi tine doctorul departe". Marul este un fruct bun si gustos, cu siguranta.
Afla de ce trebuie sa consumi cat multe mere
Ingrediente reteta - Mere coapte cu toping crocant si inghetata de vanilie: 8 mere; 50 g zahar tos; un sfert de lingurita de sare; 60 g faina; 40 g fulgi ovaz; 140 g zahar brun; 1 lingurita scortisoara si 8 linguri unt.
Vezi reteta placinta cu mere sau tarta cu mere sau mere in foietaj
Mod de pregatire: se incinge cuptorul la 200 de grade celsius. Se incepe prepararea topingului. Se ia faina si se amesteca cu fulgii de ovaz. Se adauga zaharul tos, 70 g zahar brun, sare si o jumatate de lingurita scortisoara. Se pun 4 linguri de unt rece taiat in bucatele. Se pune si se lasa totul deoparte.
Se iau 4 mere, se curata de coaja si se taie in bucatele. Se pun impreuna cu restul de unt, cu 70 g zahar brun si o jumatate de lingurita de scortisoara. Se pune intr-o tigaie pe foc mediu 7-10 minute. Se lasa pe foc pana cand se inmoaie merele. Dupa ce s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc.
Celelalte mere se iau si se taie capacul si se scoate miezul. Se lasa doar un sfert de centimetru de coaja. Se umplu merele cu amestecul pregatit mai devreme. Deasupra se adauga topingul. Se baga la cuptor timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au copt, se scot de la cuptor si se pot servi. Se servesc calde impreuna cu inghetata de vanilie. Se pot servi si simplu, fara inghetata de vanilie.
Este un desert usor, gustos, simplu de facut si se face doar in 30 de minute. Pofta buna!
Vezi si reteta de mere coapte cu ciocolata
Vitamine - reteta smoothie morcov cu mere
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Miercuri, 06 Septembrie 2017
mere coapte, reteta mere coapte, mere cu scortisoara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza