Gustul sarbatorilor de iarna - mere in foietaj
Portii: 9
Calorii: 150
Timp preparare: 40 minute
Categorie retete culinare: Desert
Ingrediente:
► un kilogram mere
► 100 grame zahar
► o ligurita scortisoara
► un plic zahar vanilat
► un pachet foietaj
► 20 g faina
► 2 oua
► 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se intine aluatul si se taie in 9 patrate egale.
Se spala merele si se decojesc, apoi se scoate casuta de samburi si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara si zahar vanilat. In mijlocul fiecarui patrat, se asaza cate un mar, se ung colturile patratului cu ou, se aduc peste mar si se unesc.
Se asaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi se coc la cuptor cu foc moderat, timp de 30 de minute.
Preparatul se asaza pe o farfurioara si se pudreaza cu zaharul pudra, servindu-se cald.
O reteta culinara magica de: Alexandra Pavel
Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 04 Decembrie 2010
retete culinare, deserturi rapide, mere la cuptor, mere in foietaj, retete rapide, retete dulciuri, mere cu scortisoara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa