Prajitura cu banana
Dulce si parfumata. Plus ca este o prajitura de post. Buna pentru o zi obisnuita, poate fi servita cu succes si la aniversari. Iar daca nu este post, putem adauga si frisca (va recomand frisca facuta din smantana, acasa).
Ingrediente necesare retetei: 200g faina, 60g zahar brun, 2 lingurite zahar vanilinat, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 4 linguri ulei, 1 bucata banana, zeama ½ lamaie, 100 g nuci pisate (putem lasa cateva mai maricele, se caramelizeaza placut)
Mod de preparare: Se cern 140g faina, se pun apoi zaharul brun si cel vanilinat. Zdrobim banana cu furculita si o adaugam in bol. Stoarcem jumatatea de lamaie. Punem uleiul si nucile pisate. Turnam 1/3 din cana cu apa si amestecam. Cernem restul de faina, impreuna cu lingurita de bicarbonat de sodiu. Adaugam apa ramasa.
Asezam mai intai in tava o hartie de copt. Rasturnam compozitia in mijloc, apoi o nivelam. Prajitura sta la cuptor aproximativ 30 minute, la foc mic. In primele 10 minute nu se deschide cuptorul. Trebuie lasata inauntru inca 15 minute, dupa ce am oprit focul. Se asteapta sa se raceasca, apoi se portioneaza. Testul coacerii cu scobitoarea nu este relevant! Bon apetit!
Un articol de: Doruta Dumitru
Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 13 Martie 2014
prajituri rapide, prajituri bune
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?