Placinta cu mere

Ce poate fi mai potrivit in aceste zile de toamna decat o delicioasa placinta cu mere? Iata care este reteta acestui desert.

Aroma este deosebita, o imbinare de nuci coapte, scortisoara si mere. Mirosul este atat de imbietor incat reteta s-a transmis “intre vecine”. Vinovata principala, cea care atenteaza la siluetele noastre cu greu intretinute, vecina Nina Balerina.

Ingrediente aluat:  4 oua, 1 cana zahar, ¼ cana ulei, 1 cana lapte, 2 si ½ cani faina, zahar vanilat, esenta de rom, praf de copt,1 lamaie, 10 nuci taiate marunt.

Ingrediente umplutura: 1 kg de mere, un praf de scortisoara, zahar

 

Preparare aluat:

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul, adaugandu-se treptat zaharul. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul si laptele. Praful de copt se stinge in zeama de lamaie si se adauga in compozitie. Se poate parfuma aluatul cu un plic de zahar vanilat si cateva picaturi de esenta de rom. Aluatul va iese semi-solid, astfel ca poate fi turnat in tava.

 

Preparare umplutura:

Merele se spala, se curata de coaja si de cotor si se dau pe razatoare. Se pun pe foc potrivit, impreuna cu zaharul si scortisoara, pana scad, amestecand cu o lingura de lemn (pe care o folositi doar la prajituri).

 

Preparare prajitura: maximum 45 minute.

Aluatul se imparte in doua, prima parte se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor 10 minute, pana se intareste putin aluatul. Se adauga apoi compozitia de mere, se toarna a doua parte de aluat, se presara nuci tocate marunt pe deasupra  si se da din nou la cuptor pentru 20 minute.

Nota obtinuta:
10 (19 voturi)
2569 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Joi, 14 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

placinta cu mere, mere cu scortisoara, mere si nuci


S-ar putea sa va intereseze si:

Prajituri rapide. Briosele sunt un desert la moda. Dar mai mult decat atat, ele sunt [..]
citeste si comenteaza
Una dintre dulciurile de casa iubite de copii, dar si de cei mari este prajitura de post [..]
citeste si comenteaza
Va propun sa ne bucuram de zilele frumoase de toamna si sa experimentam dulciuri de [..]
citeste si comenteaza
Un desert racoritor si pentru cei mai pretentiosi! [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Primele retete de salata bulgareasca dateaza din anii 1950 si au fost scrise pentru a creste [..]
citeste si comenteaza
Pe drumul de la Suceava catre Gura Humorului pe un drum lateral, pietruit, ce trece printr-o padure [..]
citeste si comenteaza
Majoritatea dietelor recomanda consumul de peste de cel putin doua ori pe saptamana. In general, un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate