Salata cu ardei copti, cartofi si ton
Aceasta reteta este usoara, nu are calorii foarte multe, deci se poate manca si seara. Se pregateste usor si se poate lua si la job pentru masa de pranz. Este o reteta usoara, se prepara destul de repede si se poate manca si fara paine deoarece are cartofi. Puteti sa faceti cata cantitate doriti. Cantitatile sunt orientative, puteti sa puneti cate doriti.
Ingrediente reteta: 2 cutii mari de ton bucati in suc propriu, 1 kg cartofi, 6 bucati ardei capia, 50 ml otet de vin alb, 30 g arpagic verde, 30 g mustar frantuzesc, 3 linguri ulei de masline si sare.
Mod de preparare: intr-o oala mare puneti apa la fiert pentru cartofi. Cat timp apa pentru cartofi fierbe puneti ardeii capia la copt. Puteti sa-i puneti pe plita sau in cuptor (cum doriti fiecare). In oala cu apa puneti cartofii la fiert. Cat timp se fierb cartofii, se coc si ardeii. Dupa ce s-au copt ardeii, ii luati, ii puneti intr-o oala si-i acoperiti cu un capac si-i lasati sa stea putin acoperiti. Dupa accea ii luati, ii curatati de pielita, le scoateti semintele si cotorul. Dupa ce s-au fiert cartofii luati ardeii si curatati-i de piele si taiati-i fasii. Se iau ardeii si se pun peste cartofi. Se lasa la racit. Dupa ce s-au racit cartofii, se adauga tonul bucati.
Intr-un castron mic se face sosul. Uleiul de masline se amesteca cu mustarul frantuzesc, otetul de vin alb si sare. daca doriti puteti sa puneti si piper. Daca doriti puteti sa puneti ardeii capia dupa ce faceti sosul. Puneti ardeii capia peste cartofi si ton. Se toarna sosul de mustar si se amesteca totul. Insa amestecati cu grija pentru a nu se faramita cartofii. Se potriveste de sare, dupa gust. Astfel salata este gata. Pofta buna!!! Salata se serveste rece.
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Luni, 02 Octombrie 2017
reteta rapida, reteta salata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza