Pasta de peste reteta

Revelionul este aproape. Cumparaturile sunt pe sfarsite. Acum se cumpara doar ce s-a uitat pentru masa de Anul Nou. Pregatirile sunt in toi acasa, la munte daca vreti sa petreceti ultima zi a anului la munte sau acasa la prieteni, acasa cu familia, prietenii, cu nasii, cu finii si cu cei apropiati.

Se spune ca in noaptea de Revelion se mananca peste ca sa te strecori printre obstacole si probleme in noul an cu agilitatea unui peste in apa. Astfel m-am gandit sa scriu o reteta de pasta de peste pe care o mananc si care-mi place foarte mult. Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici multa pregatire. Se poate face din peste in sos, la conserva sau fiert acasa. Se poate face din ton, macrou, sardine, somon sau orice peste doriti. Mama mea o face din macrou la conserva.

Ingrediente reteta: peste (macrou, sardine sau orice alt peste din conserva sau fiert acasa, 2 conserve daca aveti mai multe persoane la masa, altfel merge si una), 200 g unt sau margarina, lamaie, sare si piper.

Daca vreti puteti sa serviti pe paine prajita, biscuiti crocanti, painici crocante si capere pentru decor, dar nu neaparat. Se poate decora si cu felii de lamaie.

Mod de preparare reteta: se scoate untul sau margarina din timp pentru a fi moale. Se iau conservele si se desfac si se scurge zeama in strecuratoare. Se pregateste untul/ margarina si lamaia. Intr-un bol se pune untul sau margarina moale cu sare, piper si putina coaja rasa de lamaie. Se freaca bine cu lingura sau cu mixerul pana cand creste in volum. Pestele se ia si se scurge si stoarce usor in palme si se adauga peste untul sau margarina frecate. Se adauga putina zeama de lamaie si se amesteca. Trebuie frecat bine pana cand se face o pasta. Cand a devenit o pasta inseamna ca este gata. Se gusta si se potriveste de sare si piper si se mai dauga lamaie. Pasta de peste este gata. Se poate servi.

Ca mod de servire se poate pune in castroane mici si se poate pune la frigider. Inainte de a o servi se scoate de la frigider cu o ora inainte. Se poate orna cu felii de lamaie. Daca vreti puteti s-o puneti in pos si s-o puneti pe paine prajita, pe biscuiti sau felii de lamaie. Insa se poate unge si pe paine ca un simplu sendvis. Este foarte buna. Se poate servi la masa de Anul Nou, la orice sarbatoare sau se poate manca si la micul dejun.Pofta buna!

Este o reteta simpla, usor de facut, nu necesita multe ingrediente si nici multa pregatire. Este gustoasa si merge de oricate ori ai pofta de peste sau de sarbatori sau la micul-dejun.

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
587 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Duminică, 31 Decembrie 2017

Etichete pentru acest articol:

reteta pasta peste


S-ar putea sa va intereseze si:

Vorba aceea “micul dejun este cea mai importanta masa a zilei” are intr-adevar [..]
citeste si comenteaza
Retete rapide. Vrei sa incerci ceva nou, gustos si gata in timp scurt? Iti vom oferi o [..]
citeste si comenteaza
Dupa sarbatori si meniurile fastuoase, revenim la senzatia de corp usor cum stim mai [..]
citeste si comenteaza
Dragele mele, astazi va propun o reteta simpla si rapida, dar si sanatoasa! Este [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Dulciurile sunt preferatele tuturor. Unora le plac prajiturile cu ciocolata, altora cele cu frisca, [..]
citeste si comenteaza
Mamele singure isi cresc copiii singure. Mamele singure n-au fost de la inceput singure. Ele au [..]
citeste si comenteaza
Se apropie sfarsitul de an scolar. Elevii de liceu care au terminat clasa a XII-a au facut deja [..]
citeste si comenteaza
Traieste fiecare moment ca si cum ar fi ultimul. Nu stii ce-ti rezerva viata, daca astazi te bucuri [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate