Emotii constructive si emotii distructive

Cred ca toata lumea are emotii, chiar daca unele persoane sunt stapane pe ele si zic ca n-au emotii. Daca au, stiu sa si le stapaneasca foarte bine. Insa si emotiile sunt de doua feluri: constructive si distructive. Emotiile constructive te ajuta sa-ti iasa totul foarte bine. Insa emotiile distructive nu te ajuta deloc si de obicei nu te lasa in pace si se poate ca din cauza lor sa ratezi o sansa importanta.

Din cauza emotiilor distructive nu mai poti sa faci nimic, nu-ti mai iese nimic. Emotiile constructive te ajuta si chiar daca nu mai stii nimic in momentul acela, ti se usuca gura, iti transpira palmele cand incepi momentul, cand incepi sa canti, sa dansezi sau in timpul examenului dupa ce ai primit subiectul si ai inceput sa scrii emotiile te mai lasa si poti sa faci acel lucru. Insa emotiile nu se termina pana cand nu primesti rezultatul, iar rezultatul este favorabil. Daca rezultatul nu este favorabil incerci altceva sau mai inveti, te mai pregatesti. De asemenea, emotiile constructive sunt cele pe care trebuie sa le ai. Insa de la emotii poti sa nu mai dormi cu o seara inainte sau inainte de moment te iau cele mai mari emotii. In timpul momentului, examenului, dar nu numai, ci si in cea mai frumoasa zi a ta, in ziua nuntii sau in ziua cand o sa devii parinte. Chiar daca te pregatesti, inveti, repeti si chiar daca esti stapana pe tine tot o sa ai emotii. Poate nu chiar asa de multe, dar eu cred ca oricine are emotii inaintea unui moment important din viata ei.

Insa emotiile distructive nu te ajuta deloc, nu te lasa in pace si uneori poate sa-ti strice tot momentul pentru care te-ai pregatit si poate sa nu-ti iasa nimic bine. De asemenea, se poate sa nu te creada nimeni cand spui ca din cauza emotiilor nu ai reusit. Se poate sa spuna ca nu te-ai pregatit ca lumea. Dar se poate si sa zici ca nu ai emotii deloc, ca stii, ca te-ai pregatit, dar la un moment dat pot sa vina emotiile sau chiar asa sa fie, sa nu ai deloc emotii.

Cel mai bine este sa ai emotii constructive si sa-ti tii emotiile in frau pentru ca s-ar putea ca din cauza emotiilor sa te balbai sau sa nu mai fii in stare de nimic pana cand nu ai intrat si ai inceput ceea ce ai de facut. Insa cel mai bine ar fi sa nu ai deloc emotii, dar emotiile vin cand te astepti cel mai putin si ele te-ar putea ajuta sau nu. Emotiile constructive s-ar putea sa nu se observe, dar tu sa le ai si dupa ce termini, emotiile se duc sau pot sa se transforme in bucurie sau sa nu mai poti sa-ti stapanesti emotiile si sa te descarci. Poti sa ai emotii inaintea unui examen, inainte sa mergi la doctor, inaintea unui concurs, in ziua nuntii, in momentul cand devii parinte, inaintea unui interviu pentru un job si in multe alte momente. Insa cel mai bine este sa ai emotii constructive, emotii care sa te ajute sa treci peste moment si sa fie totul bine, asa cum ai visat.

Nota obtinuta:
6.8 (13 voturi)
9487 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Joi, 01 Octombrie 2015

Etichete pentru acest articol:

emotii constructive, emotii distructive, momente


S-ar putea sa va intereseze si:

Pana unde poate merge iubirea? Poate cu totii ne-am pus aceasta intrebare macar odata in [..]
citeste si comenteaza
Dezvoltarea personala a copilului este importanta pentru ca ea inseamna, in primul rand, [..]
citeste si comenteaza
In sens restrans prin copil timid intelegem un copil la care timiditatea este o stare de [..]
citeste si comenteaza
Ai obiceiul sa razi des? Foarte bine! Te abtii sa plangi? Nu este deloc recomandat, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Esti invitata la o nunta. Cum sa te imbraci la evenimentul respectiv, nunta? Oricum te-ai imbraca, [..]
citeste si comenteaza
Daca ai o pasiune pentru ceva poti sa faci de placere, amator, amatoare si nu de performanta. Dar [..]
citeste si comenteaza
Se apropie sarbatorile de iarna. Mai sunt cateva zile pana la sarbatoarea Nasterii lui Iisus [..]
citeste si comenteaza
Cum ar fi ca toata lumea sa fie fericita, sa nu mai existe suparari, boli, griji, sa nu mai planga [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate