Aperitive de iarna idei de ornare - om de zapada
Iarna este in toi, vin si sarbatorile de iarna. Desi in multe locuri nu este zapada pentru a face un om de zapada, un aperitiv dragut ar merge foarte bine. Aperitivul se poate face din oua. Se pot folosi oua de gaina, oua de prepelita, dupa pofta fiecaruia. Ca sa fie mai mici oamenii de zapada si ca sa arate mai bine aperitivul se poate face din oua de prepelita.
Vezi aici ornare salata cu model lumanari de Craciun
Este o reteta usoara si se poate face de sarbatori, dar si la zile de nastere, nunti, botezuri si la orice zi festiva.
Ingrediente reteta:10 oua de prepelita, sau de gaina; piper boabe; 2 morcovi mici; cateva crengute de verdeata uscata; scobitori
Acest aperitiv se prepara foarte usor si nu ia nici mult timp.
Mod de preparare: ouale se fierb in apa cu sare. Apa in care se fierb ouale nu trebuie lasata sa clocoteasca pentru a nu se sparge ouale. Dupa aceea se dau cu apa rece si se decojesc. Pentru a se decoji mai usor ouale se incepe de la baza oului, unde se afla bula de aer. Astfel se va decoji mai usor.
Intr-o alta cratita se fierb morcovii si se lasa la racit. Pe urma se incepe asezarea aperitivului om de zapada. Ouale se taie putin in varf si putin la baza pentru a sta drept si morcovii se taie rondele.
Pe o scobitoare se asaza o rondea mai mare de morcov si ouale pentru a forma omul de zapada. Morcovul este baza omului de zapada, iar ouale sunt bulgarii de zapada. Pentru a forma un om de zapada din oua se pot folosi doua oua de prepelita, iar daca vreti sa faceti din oua de gaina un ou este de ajuns pentru un om de zapada obisnuit. Daca vreti sa fie mai mare puteti sa puneti mai multe oua.
Palaria omului de zapada se face din rondele de morcovi. Se aseaza o rondea mai mare de morcov, iar peste se asaza una mai mica si inca o rondea de morcov. Din piper se fac nasul, ochii si nasturii omului de zapada. Boabele de piper se infing in omul de zapada, insa cu atentie, ca sa nu se strice oul si ca sa stea trebuie sa fie asigurati bine. Matura omului de zapada se face din verdeata uscata infipta in oua. Astfel, omul de zapada din oua este gata. Se pune la frigider si se lasa pana in momentul servirii. De asemenea, ca ornament pe farfurie se poate pune telemea rasa (reprezentand zapada). Pofta buna!
Este o reteta usoara, nu ia mult timp, decat trebuie facut cu grija si sa aveti grija la detalii. Este un aperitiv care arata si bine, usor de facut si gustos. Se poate servi la orice masa festiva si mai ales de sarbatorile de Craciun, de Revelion si nu numai. Spor la treaba si Sarbatori Fericite!
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Joi, 22 Decembrie 2016
aperitiv, om de zapada, oua, usor de facut
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa