Salata bulgareasca
Primele retete de salata bulgareasca dateaza din anii 1950 si au fost scrise pentru a creste atractivitatea Bulgariei in fata vizitatorilor straini.
Ca ingrediente specifice, sunt utilizate branza sarata de vaca sau de oaie si patrunjelul, restul ingredientelor modificandu-se deseori in functie de regiune sau preferinte.
Ingrediente reteta salata bulgareasca: 1 rosie; 2 castraveti proaspeti; 1 ardei gras galben; ceapa verde (2 bucati); un piept de pui la gratar; branza feta; 1 ou fiert tare; masline (optional); ulei de masline sau de porumb; suc de lamaie; sare, piper, patrunjel verde tocat.
Mod de preparare reteta: este simplu, iar rezultatul final este unul sanatos si gustos.
Legumele se spala foarte bine sub jet de apa, se curata si se taie dupa preferinta. Un piept de pui se spala, se feliaza si se prepara la gratar dupa care se taie cubulete si se adauga peste legume. Ouale fierte se feliaza si se aseaza frumos in farfurie fara a se sfarama, iar branza feta se aseaza in felie intreaga deasupra sau se poate razui. Se asezoneaza cu ulei de masline/porumb, suc de lamaie/ otet balsamic si patrunjel verde.
Sursa foto: arhiva Dalina Andrei
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Vineri, 08 Noiembrie 2013
retete salate, salate usoare, salata bulgareasca, diete
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa