Vinete umplute cu legume
Este o reteta simpla care se poate servi la mese festive, dar se poate face si ca mancare in zilele de post sau intr-o zi obisnuita. Se face usor si nu necesita mult timp pentru gatire. Se face din legume, vinete si se poate pune si cascaval deasupra.
Ingrediente pentru 5 portii: 800 g vinete; ardei gras 200 g; 150 g ceapa; 250g rosii proaspete; 100 ml vin alb; 50 g usturoi; 150 ml ulei, sare, piper, 750 g suc de rosii; 1 legatura de patrunjel verde si 200 g cascaval.
Mod de preparare reteta: se iau vinetele, se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ceapa se spala, se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie julien, felii subtiri. Patrunjelul se taie marunt.
In 100 ml ulei cu 100 ml apa se inabusa ceapa. Dupa aceea se adauga ardeiul gras, usturoi, miezul de la vinete, sare, piper, rosii si patrunjelul verde. Astfel se face o compozitie cu care se umple vinetele. Vinetele umplute se aseaza intr-o tava unsa cu 50 ml de ulei. Deasupra se toarna suc de rosii. Cascavalul se rade si se pune deasupra. Tava se introduce la cuptor la foc moderat circa 30 de minute. Vinul se adauga aproape de sfarsit.
Vinetele umplute cu legume sunt gata. Cascavalul ras deasupra se pune numai daca vreti. Acest fel de mancare se serveste cald. Pofta buna!
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Marți, 30 Mai 2017
simplu, gustos, rapid
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?