Tartar de peste spada cu portocala
Iti propunem o reteta inedita, speciala, exotica si delicioasa pentru mese cu delicatese, alaturi de cei dragi. Iata una dintre cele mai frumoase retete culinare: tartar de peste spada cu portocala - pentru 4 persoane.
Ingrediente reteta:
► 700 gr peste spada; 2 portocale; 2 feniculi; o lamaie; o lingurita de piper rosu; un fir de marar; o jumatate de pahar de ulei de masline; sare, piper negru.
Cum prepari?
Bateti sucul de lamaie strecurat cu sarea, piperul negru si uleiul de masline. Curatati si spalati feniculii, scotand invelisul tare si taiati-i felii subtiri. Curatati portocalele intregi, despartiti felioarele, amestecati-le cu feniculii si aromatizati cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie.
In sucul de lamaie ramas, adaugati mararul tocat nu prea marunt; faceti gramajoare de peste spada si puneti-le pe un pat de felii de fenicul si de portocale asezate intercalat, ca o vartelnita. Asezonati cu sucul cu marar si serviti imediat! Pofta buna!
Se poate asorta cu vinuri romanesti (Feteasca Regala, Prince Stirbey) sau cu vinul Zeta Albarino.
Postat de: Sorina-Corneanu Duminică, 05 Mai 2013
feluri peste, preparare peste, peste spada, reteta tartar
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?