Tort de biscuiti
Se apropie ziua sotului, sotiei sau a mamei, a unui prieten sau a cuiva apropiat. Daca vreti sa-i faceti o surpriza celui drag puteti sa comandati tort si sa-l trimiteti la serviciu sau sa-l asteptati acasa cu tort. Daca vreti sa-i faceti o surpriza celui drag si n-aveti timp sa stati multe ore in bucatarie si sa pregatiti un tort, dar tot vreti sa-i faceti o surpriza, iata o deserta simpla de tort care se face repede, usor si nu va ia mult timp. Astfel puteti sa-l faceti pana cand ajunge acasa sarbatoritul, sarbatorita.
Este o reteta simpla, se face usor, repede si se poate face din biscuiti.
Ingrediente tort de biscuiti: 400 g biscuiti, 500 ml lapte, 250 ml cafea, 180 g zahar, 60 g amidon, 4 oua, 1 zahar vanilat, 300 ml frisca si 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare: se separa galbensurile de albusuri si intr-un castron se bat albusurile cu un praf de sare. Albusurile se bat tare si pe urma se pun la frigider. Intr-un alt castron se pun galbenusurile care se amesteca cu amidonul si cu 150 ml lapte. Se amesteca bine pana cand se dizolva amidonul. Laptele ramas se amesteca cu zaharul si se pune pe foc mic sa se infierbante. Cand s-a infierbantat, se toarna peste galbenusuri incet ca un firisor si se amesteca in continuu. Insa atentie cand turnati laptele sa nu se coaguleze ouale. Se toarna toata compozitia la loc in cratita si se pune pe foc si se amesteca in continuare pana cand faca clabuci si se face ca o budinca. Dupa ce s-a ingrosat ca o budinca, se da cratita deoparte si se adauga untul si albusurile batute spuma. Albusurile se bat cu telul, in trei transe pana cand se face o spuma. Se pune pe foc si se mai lasa sa fiarba doua minute, insa amestecand continuu, ca sa nu se lipeasca.
Urmeaza o alta etapa a tortului. Se fierbe cafeaua si se indulceste cu zahar, dupa pofta fiecaruia. Se ia un platou patrat in care se intind biscuitii. Fiecare biscuit se ia si se inmoaie in cafea doar o secunda si se pune pe platou. Se pune un rand de biscuiti, un rand de crema, un rand de biscuiti, un rand de crema si tot asa pana cand se termina crema. Insa ultimul strat de deasupra trebuie sa fie de biscuiti.
Se ia frisca, se bate cu doua linguri de zahar pudra si cu ea se orneaza tortul. Ca ornament se mai poate pune cacao pe deasupra si cirese din sirop. Astfel tortul este gata.
Este o reteta de tort gustoasa, usoara, se face repede si nu dureaza mult timp de pregatire. Pofta buna! Astfel se poate face o surpriza frumoasa unei persoane dragi, ca atunci cand vine acasa sa gaseasca un tort facut in casa.
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Luni, 06 Noiembrie 2017
usor, gustos, rapid, tort, biscuiti
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa