Reteta de pasca altfel, tarta Torta Pasqualina
Cele mai multe persoane mananca carne, dar sunt si persoane vegetariene. Acestea din urma nu pun gura pe carne si nici nu vor sa auda de asa ceva. Nici de sarbatori nu fac exceptie, ci mananca doar mancaruri fara carne. Aceasta reteta de Tarta Pasqualina se poate gati pentru persoanele vegetariene, dar nu numai. Se poate manca de Paste indiferent daca esti vegetarian, sau nu.
Este o tarta care arata bine si nici nu se face asa greu. Tarta pasqualina sau ,,Torta pasqualina" este o reteta de placinta care se face in Italia in lunea Pastelui.
Ingrediente pentru o tarta de 18 cm: 500 g spanac, 1 ceapa medie, 1 praf nucsoara, sare, piper, 5 linguri ulei, 60 g parmezan ras,100 g cascaval ras, 250 g ricotta, 1 lingura faina, 8 oua, 1 foaie de aluat de foietaj.
Mod de preparare reteta: Se decongeleaza foaia de aluat, iar daca se foloseste spanac proaspat, se curata, se spala si se opareste in apa fiarta, se scurge si se lasa la racit. Spanacul va sta pana se scurge bine de tot si pe urma se va da prin masina de tocat pana cand se va face fin. Intr-un castron se amesteca spanacul cu ceapa tocata fin si calita, sare si piper, 1 ou batut, nucsoara si 20 g parmezan ras. Se bate ricotta cu 2 oua si o lingura de faina. Se intinde foaia de aluat si pe urma se taie astfel incat sa se acopere fundul tavii, peretii, dar si tarta la final. Dupa ce se intinde aluatul in forma, pe fundul acesteia si pe pereti, se unge cu ulei si se pune spanacul. Se acopera cu un strat de ricotta. Se sparg restul de oua astfel incat sa ramana galbenusul intreg, in mici gauri realizate cu o lingura in ricotta. Se presara restul de parmezan ras si cascaval ras, iar apoi se pune "capacul" tartei, aluatul taiat pentru a acoperi tarta. De asemenea, daca mai ramane aluat se pot face diferite ornamente. Se inteapa aluatul cu o scobitoare in mai multe locuri si se pune la copt. Se coace timp de 55-60 de minute la 180 de grade C. Tarta se serveste calda. Pofta buna!
Tarta se face usor si se poate manca de catre persoanele vegetariene, dar nu numai. De asemenea, de sarbatori se poate servi la musafiri, dar si familiei. Se poate manca de Paste, dar si in celelalte zile daca vreti puteti s-o faceti. Tarta Pasqualina se prepara usor si se poate manca imediat ce ai scos-o din cuptor. De asemenea, daca ramane aluat poti s-o ornezi astfel incat sa fie in ton cu sarbatoarea, sau doar poate s-o faci mai atragatoare. Pofta buna!
Postat de: Gabriela-Theodora-Negoita Joi, 28 Aprilie 2016
retete vegetariene, retete pasca, retete tarte
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza