Conopida violet

Conopida_Violet

Conopida colorata nu este rezultatul ingineriei genetice, ci reprezinta rezultatele a zeci de ani de reproducere selectiva traditionala. Culoarea violet vine de la antocianina, care poate ajuta la prevenirea bolilor de inima prin incetinirea formarii cheagurilor de sange. 

Conopida violet este disponibila pe tot parcursul anului, cu un sezon de varf in lunile de iarna. In tara noastra se gaseste mai rar, in marile magazine si la preturi comparabile cu ale conopidei albe. 

despre conopida

Antioxidantul care da culoarea violet a conopidei poate fi, de asemenea, gasit in varza rosie si vin rosu. Dintre soiurile de conopida violet, cele mai raspandite sunt: conopida violet de Sicilia, conopida violet Regina si violet Grafitti.

Soiurile colorate de conopida sunt apreciate de consumatorii aflati mereu in cautare de noi experiente si care prefera ca pe masa lor sa apara mereu lucruri diferite.

Intreaga planta este comestibila si are o aroma mai blanda, mai dulce si fara amareala uneori intalnita la soiul de conopida alba.

 

Valoarea nutritiva

Conopida, indiferent de soi, este bogata in vitamina C, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu, seleniu si contine o mare cantitate de fibre care, impreuna cu vitamina C, stimuleaza sistemul imunitar.

 

Mod de preparare

Conopida violet are proprietatea de a-si pastra culoarea chiar si dupa preparare. Poate poate fi taiata in a buchetelele individuale si consumata cruda, coapta, fiarta sau prajita in asociere cu arome suplimentare, cum ar fi usturoiul sau otetul balsamic.

Culoarea violet vibrant este si un atu vizual, conopida violet putand fi folosita si la decorarea diverselor preparate culinare. Este indicata prepararea in termen de cateva zile de la cumparare pentru cea mai buna culoare si textura.

Nota obtinuta:
9.8 (17 voturi)
4123 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Marţi, 26 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

conopida violet, conopida colorata, beneficiile conopidei, soiuri rare de conopida


S-ar putea sa va intereseze si:

Numeroase studii au aratat ca anumiti compusi din grapefruit ar putea fi adevarati [..]
citeste si comenteaza
Macar o data in viata cu toti ne-am confruntat cu aceasta problema a lipsei de calciu [..]
citeste si comenteaza
Fructele si legumele constituie cele mai bune surse de energie care ar trebui sa fie [..]
citeste si comenteaza
Stresul, alimentatia proasta, mesele neregulate, lipsa somnului corect si multe alte [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Retete dulciuri in casa: coltunasi cu branza de vaci. In Moldova se mai numesc chiroste. Poate [..]
citeste si comenteaza
Un fel de mancare care se prepara usor si este deosebit de gustos. Se poate servi cu muraturi. [..]
citeste si comenteaza
Sistemul de invatamant, adesea blamat si pus la zid, ofera totusi absolventilor de gimnaziu [..]
citeste si comenteaza
Pielea calcaielor noastre este natural uscata, spre deosebire de pielea de pe restul corpului. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate