Combate natural primele simptome ale sinuzitei
Raceala care persista poate sa nu fie doar o simpla raceala. Congestia nazala si durerile de cap pot fi cateva dintre cele mai comune semnele ale infectiei sinusurilor.
Folosirea indelungata de spray-uri nazale decongestionante, fumatul, inotul sau scufundarile pot creste, de asemenea, riscul de a avea sinuzita. Infectiile sinusurilor pot fi acute sau cronice.
O infectie a sinusurilor acuta urmeaza in general unei raceli sau unei alergii, cum ar fi febra fanului. Infectiile cronice ale sinusurilor persista insa mai mult timp, pana la trei luni sau mai mult.
Remediile naturale pentru congestia sinusurilor includ ceaiuri de baut, bai calde (in special bai calde la picioare) si inhalatii cu aburi.
O conditie esentiala in tratarea sinuzitei este hidratarea corespunzatoare a organismului cu apa si ceauri, pentru a permite fluidizarea secretiilor sinusale. Ceaiurile cele mai eficiente in aceste situatii sunt cele de musetel, salvie si coada soricelului.
Unul dintre cele mai bune remedii din bucatarie pentru deblocarea sinusurilor congestionate este hreanul. Acesta contine anumiti compusi terapeutici cu sulf, care distrug microbii, in timp ce contribuie la deschiderea sinusurilor. Hreanul ras se foloseste in alimentatie sau se aplica intr-un saculet la baza nasului, producand lacrimarea si astfel descongestionarea sinusurilor.
Si urzica contine anti-histaminice naturale si anti-inflamatoare (inclusiv quercetina) si contribuie astfel la deschiderea constrictiei bronhiilor si nasului. Se poate prepara ceai de baut sau de inhalat.
Inhalatiile de aburi cu apa sarata, dar si gargara cu apa sarata de doua ori pe zi reprezinta un alt remediu de baza in tratamentul natural al simtomelor de sinuzita. In doi litri de apa fierbine se dizolva 3 linguri de sare de mare si se fac inhalatii de aburi 10-15 minute. Sarea de mare se poate incalzi la cuptor, intr-o tava, apoi se pune intr-o panza curata sau un prosop si se aplica pe frunte.
Se mai pot aplica pe frunte cataplasme cu frunze de varza strivite, cartofi cruzi rasi si usturoi zdrobit.
Aromaterapia reprezinta o buna terapie in cazul durerilor de cap si a infundarii sinusurilor, datorita actiunii complexe ant-ibacteriene si anti-inflamatorii pe care le au uleiurile esentiale folosite, dar si pentru efectul relaxant, calmant pe care le imprima psihicului. Dintre cele mai bune uleiuri ce pot fi folosite intr-o inhalare de aburi ar fi anasonul, eucaliptul, menta si ienuparul. In 2 litri de apa fierbinte se pun cateva picaturi din uleiurile mentionate si se acopera capul cu un prosop, efectuandu-se inhalatii 5-10 minute de 2 ori pe zi.
Persistenta simptomelor sau inrautatirea acestora fac necesar insa consultul medical si tratarea concomitenta cu antibiotice prescrise, dar si cu anumite decongestionante nazale.
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Marți, 28 Ianuarie 2014
combaterea simptomelor sinuzitei, sinuzita tratata natural, remedii pentru sinuzita, complicatii ale racelii si sinuzita
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa