Tocanita de pui cu mamaliguta

Un fel de mancare care se prepara usor si este deosebit de gustos. Se poate servi cu muraturi.

 

Ingrediente reteta: 1 piept mare de pui dezosat si fara piele,1 ceapa, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, usturoi, sos de  rosii, sare, piper boabe,1 frunza de dafin, patrunjel

 

Mod de preparare tocanita:

Se spala bine pieptul de pui, se opareste  si se taie in bucatele potrivite. Se pun bucatile de pui la prajit pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se scot pe o farfurie. Ceapa tocata marunt si legumele feliate se calesc si ele in tigaie 5 minute. Peste acestea se adauga bucatile de piept de pui, se acopera cu apa si se pun la foc mic cam 30-45 minute. Daca scade prea mult, se mai adauga apa.

Cand tocanita a scazut suficient, iar carnea este fiarta bine, adaugam 2-3 catei de usturoi, 2 liguri de sos de rosii, cateva boabe de piper si o frunzulita de dafin, apoi mai  lasam la fiert 2-3 minute. Tocanita se poate orna cu patrunjel tocat in momentul servirii.

 

Mod de preparare mamaliguta: ½ l de apa se pun la fiert. Cand apa clocoteste, se pune un praf de sare si o cana de malai, putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn pana incepe sa se ingroase si se fierbe malaiul. Se rastoarna pe o farfurie si se acopera cu un servet curat.

Foto:  arhiva  Dalina Andrei

Nota obtinuta:
9.9 (8 voturi)
1645 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Marţi, 12 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

tocanita de pui, mamaliguta, muraturi, mancare traditionala romaneasca


S-ar putea sa va intereseze si:

Se apropie Craciunul si ne gandim deja ce bunatati sa punem pe masa anul acesta. De [..]
citeste si comenteaza
Iti place carnea de pui si te gandesti ce reteta culinara sa abordezi. Iti propun asadar [..]
citeste si comenteaza
Daca esti la dieta sau simti ca nu mai vrei sa gatesti ceva complicat sau nu ai timp, [..]
citeste si comenteaza
Iata una din retetele de post delicioasa si rapida. Este o mancare simplu de facut si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Retete dulciuri in casa: coltunasi cu branza de vaci. In Moldova se mai numesc chiroste. Poate [..]
citeste si comenteaza
Pe drumul de la Suceava catre Gura Humorului pe un drum lateral, pietruit, ce trece printr-o padure [..]
citeste si comenteaza
Parca as fi condamnat la exil In propria tara, Parca mirosul pamantului A diparut. Parca Iorga [..]
citeste si comenteaza
Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si fibre. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate