Tocanita de pui cu mamaliguta

Un fel de mancare care se prepara usor si este deosebit de gustos. Se poate servi cu muraturi.

 

Ingrediente reteta: 1 piept mare de pui dezosat si fara piele,1 ceapa, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, usturoi, sos de  rosii, sare, piper boabe,1 frunza de dafin, patrunjel

 

Mod de preparare tocanita:

Se spala bine pieptul de pui, se opareste  si se taie in bucatele potrivite. Se pun bucatile de pui la prajit pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se scot pe o farfurie. Ceapa tocata marunt si legumele feliate se calesc si ele in tigaie 5 minute. Peste acestea se adauga bucatile de piept de pui, se acopera cu apa si se pun la foc mic cam 30-45 minute. Daca scade prea mult, se mai adauga apa.

Cand tocanita a scazut suficient, iar carnea este fiarta bine, adaugam 2-3 catei de usturoi, 2 liguri de sos de rosii, cateva boabe de piper si o frunzulita de dafin, apoi mai  lasam la fiert 2-3 minute. Tocanita se poate orna cu patrunjel tocat in momentul servirii.

 

Mod de preparare mamaliguta: ½ l de apa se pun la fiert. Cand apa clocoteste, se pune un praf de sare si o cana de malai, putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn pana incepe sa se ingroase si se fierbe malaiul. Se rastoarna pe o farfurie si se acopera cu un servet curat.

Foto:  arhiva  Dalina Andrei

Nota obtinuta:
9.9 (8 voturi)
2412 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Marți, 12 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

tocanita de pui, mamaliguta, muraturi, mancare traditionala romaneasca


S-ar putea sa va intereseze si:

Una dintre cele mai apreciate si diversificate bucatarii din lume este de origine [..]
citeste si comenteaza
Iata o reteta speciala, nemaipomenit de gustoasa , usor de preparat si gata in cel mai [..]
citeste si comenteaza
Vara este aici, asa ca putem sa dam oficial start sezonului de… gratare! Zilele [..]
citeste si comenteaza
Se apropie Craciunul si ne gandim deja ce bunatati sa punem pe masa anul acesta. De [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Raceala care persista poate sa nu fie doar o simpla raceala. Congestia nazala si durerile de cap [..]
citeste si comenteaza
Conopida colorata nu este rezultatul ingineriei genetice, ci reprezinta rezultatele a zeci de ani [..]
citeste si comenteaza
O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. Iata care [..]
citeste si comenteaza
Parca as fi condamnat la exil In propria tara, Parca mirosul pamantului A diparut. Parca Iorga [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate