Tocanita de pui cu mamaliguta
Un fel de mancare care se prepara usor si este deosebit de gustos. Se poate servi cu muraturi.
Ingrediente reteta: 1 piept mare de pui dezosat si fara piele,1 ceapa, 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ardei gras rosu, usturoi, sos de rosii, sare, piper boabe,1 frunza de dafin, patrunjel
Mod de preparare tocanita:
Se spala bine pieptul de pui, se opareste si se taie in bucatele potrivite. Se pun bucatile de pui la prajit pe ambele parti pana se rumenesc putin, apoi se scot pe o farfurie. Ceapa tocata marunt si legumele feliate se calesc si ele in tigaie 5 minute. Peste acestea se adauga bucatile de piept de pui, se acopera cu apa si se pun la foc mic cam 30-45 minute. Daca scade prea mult, se mai adauga apa.
Cand tocanita a scazut suficient, iar carnea este fiarta bine, adaugam 2-3 catei de usturoi, 2 liguri de sos de rosii, cateva boabe de piper si o frunzulita de dafin, apoi mai lasam la fiert 2-3 minute. Tocanita se poate orna cu patrunjel tocat in momentul servirii.
Mod de preparare mamaliguta: ½ l de apa se pun la fiert. Cand apa clocoteste, se pune un praf de sare si o cana de malai, putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn pana incepe sa se ingroase si se fierbe malaiul. Se rastoarna pe o farfurie si se acopera cu un servet curat.
Foto: arhiva Dalina Andrei
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Marţi, 12 Noiembrie 2013
tocanita de pui, mamaliguta, muraturi, mancare traditionala romaneasca
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza