Iaurtul - secretul longevitatii
Hranitor si racoritor, gustare intre mese sau aliment de baza la micul dejun, iaurtul reprezinta o sursa importanta de vitamine si minearale benefice organismului, fiind considerat de cercetatori secretul longevitatii.
Iaurtul este un aliment viu, la fel ca legumele si fructele. Studiile au demonstrat ca poate spori longevitatea, intarind imunitatea si protejand organismul. Principalul avantaj al iaurtului este calciul, care sa asimileaza mai usor si mai bine din iaurt decat din lapte. 100 ml de iaurt ne furnizeaza 190 mg de calciu, in timp ce aceeasi cantitate de lapte integral, ne furnizeaza doar 115 mg de calciu.
Valoarea nutritiva a iaurtului prezinta o serie de avantaje comparativ cu alte alimente, si anume: proteine, vitamine (A, D, B2, B5, B6, B12), calciu, lactoza, fosfor, iod, potasiu, zinc, magneziu.
Datorita continutului sau, iaurtul reduce riscul bolilor cardiovasculare, previne cresterea colesterolului, tulburarile gastrointestinale si are un impact pozitiv asupra florei intestinale.
Istoria iaurtului
Iaurtul a luat nastere in zona balcanica, fiind preparat de catre un medic din Constantinopol, iar din ordinul regelui Francisc I a fost adus in Franta pentru a-l folosi drept leac pentru suferinta sa.
La inceputul secolului 20, la Paris, un cercetator rus a fost primul om care a studiat iaurtul in laborator. Apoi a aratat cum consumul frecvent de iaurt este benefic pentru sanatate.
De ce sa alegem iaurtul?
► Iaurtul ajuta la controlul tensiunii arteriale, prin cantitatile importante de calciu, potasiu si magneziu.
► Iaurtul are un rol benefic in prevenirea alergiilor.
► Iaurtul combate osteoporoza si mentine rezistenta sistemului osos.
► Iaurtul contine bacterii benefice, care impiedica inmultirea germenilor in intestin si imbunatateste tranzitul intestinal, find de mare ajutor in cazul ulcerului sau dupa un tratament cu antibiotice.
Proprietatile pe care le are in prevenirea unor boli si mentinerea la un nivel normal a functiilor vitale a facut din acest produs un adevarat izvor de sanatate transmis din generatie in generatie, pe firul istoriei.
Postat de: Alexandra-Lupsa Luni, 17 Ianuarie 2011
iaurt, importanta-iaurtului, vitamine, minerale, calciu, valoare-nutritiva, boli-cardiovasculare, colesterol, sistem-osos, prevenirea-bolilor, intarirea imunitatii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum poti alege rochia potrivita pentru un eveniment de tip cocktail?
- Strategii eficiente pentru imbunatatirea performantei masculine
- Rutina ideala de ingrijire a pielii cu produsele cosmetice Farmec
- Cum sa recunosti si sa tratezi cele mai comune probleme de piele la animalele de companie
- Mituri frecvente despre rinoplastie si adevarul din spatele lor