Metode de intarire a organismului iarna

A venit frigul cu ceata, ploi si temperaturi ce variaza, cand mici, cand mai crescute. Vremea calda s-a prelungit destul in acest an, ne-am bucurat cu totii de ea, dar organismul trebuie sa se adapteze acum la frig. Sunt zile foarte reci, cu temperaturi sub 0 grade, dar avem zile cu temperaturi mai crescute, anormale pentru aceasta perioada. Cum ne crestem imunitatea organismului?

Organismul nostru este supus la modificari bruste de temperatura astfel ca trebuie sa il ajutam sa reziste virozelor, bolilor. O bluza mai groasa, pantaloni, ghetute, iar in plus vitamine, fructe, legume, ceaiuri. Acestea ne vor ajuta sa ne aparam de raceala.

Fie ca luam vitaminele din capsule, fie ca vom consuma in mod regulat fructe proaspete si legume, este bine sa tinem cont de faptul ca un sistem imunitar intarit este pregatit de iarna lunga si rece ce ne solicita organismul.

Printre remediile naturale ce intaresc imunitatea, ce ne protejeaza intreg organismul in sezonul rece, cele mai uzuale si cu rezultate bune, sunt ceaiurile.

cum ne crestem imunitatea

 

Infuzia de macese este foarte buna in tratarea multor afectiuni (constipatie, febra, gripa, guturai, hemoragie menstruala) sau  tratamente preventive (boli de inima, colici liliare, reumatism). Macesele sunt considerate campioanele vitaminelor si se afla printre cele mai nenocive remedii naturiste.  Aceste fructe mici si rosi sunt folosite inca din antichitate de catre medici din Roma, Grecia, medicii chinezi recunoasteau proprietatile acestei plante. Macesele au vitamina C, contin cantitati insemnate de vitamina A si E, vitamine din complexul B, fier, magneziu, acizi organici, flavonoide. Se pot folosi sub forma de ceai, infuzie, pulbere sau sirop.

O alta planta medicinala foarte cunoscuta, dar si cercetata de-a lungul timpului este sunatoarea. Sa ne gandim ca iarna afecteaza si sistemul nervos, astfel ca sunatoarea reprezinta remediul natural prin care putem trata depresiile, oboseala psihica, meteosensibilitatea, insomnia. Sunatoarea este folosita cu mare succes si in produse naturale pentru tratamente externe: arsuri, vanatai, arsuri. Florile galbene pot fi utilizate sub forma de ceai, tinctura, ulei, infuzie sau  pulbere.

 

metode de crestere a imunitatii

Catina alba sau rosie, antioxidantul natural al organismului. Acest fruct contine foarte multa vitamina C, de peste opt ori mai multa decat citricele. Noi cunoastem mai mult efectele fructelor, dar putem folosi si frunzele, mugurii si scoarta arbustului. Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F dar si microelemente: fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, sodiu. Catina  rosie este bogata in beta-caroten, pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

Sunt foarte multe remedii naturale pe care le putem folosi  in favoarea noastra, dar trebuie sa fim atenti si la micile contraindicatii ale fiecaruia pentru ca altfel ajungem sa facem mai mult rau organismului.

Reteta mea preferata in lupta cu gripa, si fara contraindicatii, este o felie de lamaie cu putina miere in fiecare seara.

Multa sanatate, ca-i mai buna decat toate

Nota obtinuta:
10 (23 voturi)
3835 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: DanielaVoicu Sâmbătă, 01 Decembrie 2012

Etichete pentru acest articol:

imunitate, pentru imunitate, sistem imunitar, tratament imunitate, imunitate copii


S-ar putea sa va intereseze si:

Viata poate deveni destul de stresanta, iar cefaleea este uneori trecuta cu vederea sau [..]
citeste si comenteaza
Catina este considerata a fi un aliment-minune pentru sanatate. Catina alba este [..]
citeste si comenteaza
Rozmarinul, sub denumirea latina de Rosmarinus Officinalis, a fost descoperit acum sute [..]
citeste si comenteaza
Unul dintre procesele naturale care ne permit supravietuirea este respiratia. De multe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Luna martie este vestitorul primaverii. Incet, incet zilele sunt mai lungi, mai luminoase, mai [..]
citeste si comenteaza
Plantele sunt ajutorul nostru de nadejde in lupta contra racelilor, a febrei sau infectiilor [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate