De ce ar trebui sa ne incepem ziua cu apa calda si lamaie?

Lamaia este cu siguranta mai mult decat un fruct modest. Cel mai frecvent mod in care este utilizata este ca baza pentru sosuri pentru salate sau pentru a adauga aroma la gatit si la copt.

De ce apa calda cu lamaie?

Lamaia are de fapt mai mult mai multe de oferit. Bogata in potasiu, acid folic, vitamina B6 si tiamina, lamaia contine de asemenea, cantitati remarcabile de magneziu, calciu, fosfor si vitaminele A si E. Insa piesa de rezistenta a lamailor consta in nivelul lor uimitor de ridicat de vitamina C. O lamaie contine un procent de 187% din doza zilnica recomandata. Consumul de vitamina C este una dintre cele mai rapide si mai simple metode de a stimula sistemul imunitar. Vitamina C ajuta la neutralizarea radicalilor liberi asociati cu imbatranirea si cu boala si este, de asemenea, excelenta pentru piele. Se pune problema cum putem insa sa mancam cat mai multa lamaie, deorece lamaile nu sunt tocmai atractive ca gust, daca ar fi sa le comparam cu merele sau bananele. Raspunsul este atat de surprinzator pe cat de simplu si revigorant: apa calda si lamaie. Apa calda, impreuna cu sucul de lamaie, reprezinta un energizant natural. El hidrateaza si oxigeneaza organismul, lasandu-l sa se simta odihnit si revitalizat, spre deosebire de cafea, ale carei efecte sunt, in aceeasi directie, de scurta durata.

Poate ca cel mai mare beneficiu de a bea apa calda si lamaie este acela ca ajuta corpul sa isi mentina o stare alcalina. Interesant este faptul ca in timp ce sucul de lamaie in sine este acid (acru), este de fapt unul dintre alimentele cele mai alcaline disponibile.

Alimentele pe care cei mai multi dintre noi le consumam de obicei  provoaca un dezechilibru in nivelul nostru de PH. Acestea sunt: zaharul, alimentele procesate sau excesiv de grase, alcoolul, anumite tipuri de carne etc, deci nu este de mirare ca bacteriile si virusii care cauzeaza raceala si gripa prospera in acest mediu acid.

O revizuire a modului nostru de viata se face astfel de dorit, dar un prim pas il poate reprezenta un regim de zi cu zi de o ceasca de apa calda si sucul extras dintr-o jumatate de lamaie. Sucul de lamaie este un bun digestiv, ducand la ameliorarea simptomelor anumitor afectiuni, ca arsurile la stomac, eructatiile si balonarea. Acidul citric din acest fruct stimuleaza puternic ficatul si ajuta la detoxifiere prin maximizarea functiei enzimatice, lupta impotriva acumularii de acid uric care produce durerile articulare si inflamatiile.

 

Cum utilizam sucul de lamaie pentru detoxifiere?

Se bea sucul de la o lamaie, dizolvat intr-o cana de apa calda, pe stomacul gol dimineata. Este de dorit sa asteptam 30 de minute inainte de a manca micul dejun, aceasta va asigura receptarea de catre organism a nutrientilor si energiei din alimentele consumate. Recomandarea specialistilor este sa utilizam lamai proaspete (de preferinta organice) si apa plata, sau filtrata, bogata in minerale. In ceea ce priveste temperatura apei, aceasta nu trebuie sa fie nici prea rece, dar nici calda, ci doar potrivita, adica calduta. Apa fierbinte va distruge o parte din proprietatile enzimatice din lamaia proaspata, in timp ce apa rece gheata va impiedica beneficiile sale digestive.

S-ar putea sa necesite timp pana ce organismul se va obisnui cu acest consum de lamaie si apa calda, dar cu timpul veti astepta cu nerabdare sa consumati acest elixir racoritor. Chiar daca gustul lamaii nu va face sa va obisnuiti cu el, beneficiile aduse organismului va vor inspira sa continuati.

Un articol de: Dalina-Maria Andrei

Foto: arhiva personala Dalina-Maria Andrei

Nota obtinuta:
10 (19 voturi)
2899 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 05 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

beneficii lamaie, suc de lamaie, apa calda cu lamaie, vitamina C, antioxidant natural, cresterea imunitatii


S-ar putea sa va intereseze si:

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie. Inchideti ochii si ganditi-va ca sunteti [..]
citeste si comenteaza
Ridichea neagra a fost importata din Asia in secolul 20 si are in componenta o varietate [..]
citeste si comenteaza
Micile probleme de sanatate nerezolvate sunt, de fapt, marile viitoare probleme pe care [..]
citeste si comenteaza
In fitoterapie, clasificarea plantelor este importanta. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Asa, cu jumatati de masura incepe ceva...fara titlu sau introducere, fara avertizare se instaleaza [..]
citeste si comenteaza
Nu dorm si nu-ti spun ... Oare stiu sa mai expun ..? [..]
citeste si comenteaza
Cine nu isi doreste sa fie unicul gestionar al bugetului sau? Foarte tentant pentru cei care doresc [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate