Feed, filmul care iti vorbeste cu empatie despre tulburarile de alimentatie
Troian Bellisario, cunoscuta actrita din Pretty Little Liars, este regizoarea unui nou film emotionant in care joaca ea insasi rolul unei adolescente, Olivia, alaturi de Tom Felton, ce interpreteaza rolul lui Matthew, fratele ei geaman.
Ideea de a face un film despre tulburarile de alimentatie vine din experienta proprie a lui Troian Belissario, aceasta confruntandu-se in trecut cu anorexia. Desi evolutia personajelor nu este inspirata din viata ei reala (Troian nu isi pierde fratele), totusi trairile interioare si lupta cu problemele de alimentatie sunt redate intr-un mod foarte realistic si empatic, astfel incat spectatorul poate rezona sau poate intelege mai bine ascunzisurile dezechilibrelor alimentare.
Filmul porneste de la ideea ca dincolo de orice tulburare, se afla o teama, o nesiguranta, o pierdere. Astfel, daca filmul ni-i reda pe cei doi protagonisti, Olivia si Matthew, nedespartiti, pe parcursul filmului suntem martori la pierderea fratelui geaman al Oliviei, in urma unui accident de masina. Daca inainte Olivia era protejata mereu de fratele ei, dintr-odata aceasta siguranta dispare si atunci Olivia incepe sa umple golul lasat cu vocea despre care crede ca este cea a fratelui ei, o voce imaginara care o sfatuieste sa ascunda mancarea sau sa manance portii foarte mici. In realitate, Olivia se lasa condusa de insidioasa tulburare de alimentatie care ajunge sa o stapaneasca, sa o ghideze in tot ceea ce face, ratand multe din placerile si frumusetile vietii, avand o perceptie iluzorie ca are controlul asupra lucrurilor din viata ei: isi controleaza felul in care mananca, are o precautie exagerata in relatiile cu ceilalti, isi programeaza programul de studiu.
Nevoia de a detine controlul dupa moartea fratelui ei, se transforma deci intr-o problema de alimentatie, gata sa ii rapeasca frumusetea vietii si sanatatea psihica si fizica. Filmul este o drama care nu se vrea a fi siropoasa, ci arata in mod realist consecintele tulburarilor de alimentatie. Am apreciat ca nu pune accentul pe mania de a controla kilogramele si nu totul a fost axat pe mancare, ci pe lupta interioara cu tulburarea de alimentatie, ceea ce ofera spectatorului o viziune mai interesanta si mai patrunzatoare asupra subiectului.
Fie ca empatizezi cu personajul sau vrei doar sa intelegi mai bine comportamentul celor ce sufera de probleme de alimentatie, filmul are de transmis pentru toti un mesaj despre importanta acceptarii de sine, despre vointa si curajul de a marturisi si de a constientiza ceea ce se intampla intr-un astfel de dezechilibru, despre importanta sprijinului familiei si apropiatilor, lucruri ce reprezinta, de multe ori, calea spre vindecare.
Un articol de: Laura Liliana Crihan
Postat de: Redactor-Colaborator Vineri, 11 August 2017
filme artistice, despre alimentatie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza