Fructele uscate, sursa de energie
Pentru ca avem atata nevoie de energie si buna dispozitie pentru a ne simti bine la munca, la antrenament sau cu prietenii, este important sa vorbim despre produsele anume care ne confera o sursa inepuizabila de energie si pozitivitate. Iar pentru a ne mentine glicemia in limite normale, fara a face exces de zahar rafinat, sa ne obisnuim in timp, sa-l inlocuim cu zaharul natural din fructe. Fructele uscate sunt o sursa foarte bogata in potasiu si zaharuri naturale. Pe langa aceasta, fiind foarte concentrate, este nevoie sa mancam putine pentru a ne mentine energia la cote maxime.
Smochinele, curmalele, stafidele, prunele, precum si alte fructe ce se pot confia, sunt o resura importanta de vitamine si minerale. Ele confera energie, de aceea sunt ideale in primul rand pentru persoanele care depun efort fizic si intelectual sustinut.
Fructele uscate sunt bogate in fier si fibre. Astfel, sunt un excelent remediu pentru anemie si constipatie. Cum am mai precizat, sunt ideale in inlocuirea dulciurilor, mai ales in alimentatia copiilor, deoarece, pe langa bogatia in substante nutritive, fructele uscate au si o aroma deosebita. Deci, mamicilor, luati in considerare acest aspect, pentru a va proteja micutii de boli sau de carii, atat de des intalnite la copii. In plus, copilul trebuie obisnuit de mic cu o alimentatie sanatoasa.
Smochinele. Ele contin benzaldehida, un agent anticancerigen. De asemenea, contin betacaroten, flavonoizi, potasiu, fier, enzime si fibre. Sunt alimente foarte energizante si se digera usor. Astfel, combat constipatia si anemia.
Curmalele. Contin mult fier si potasiu. Confera foarte multa energie, imbunatatesc activitatea cardiaca, combat insomniile si anemia. Inlocuiesc cu success dulciurile rafinate, fiind un remediu excelent pentru persoanele suprasolicitate nervos. Intaresc imunitatea si sunt de asemenea un stimulent sexual foarte eficient.
Prunele uscate. Sunt bogate in potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A si B6, glucide. Sunt un puternic detoxifiant, combat oboseala, sunt un remediu in cazul hipertensiunii arteriale si intoxicatiilor. Consumate frecvent, au efecte nutritionale deosebite.
Stafidele. Fiind de fapt boabe uscate de struguri, stafidele concentreaza in compozitie beneficiile nutritionale ale fructului. Ele contin fructoza, glucoza, antioxidanti, zaharuri naturale, vitaminele A si grupul B, minerale - seleniu, potasiu, fier. Reduc nivelul colesterolului si imbunatatesc tranzitul intenstinal. Sunt ideale in anemie, depresie, hipertensiune, retentia lichidelor.
Pe langa aceste obisnuite fructe uscate, mai putem consuma pere si caise confiate - bogate in potasiu, scad tensiunea arteriala.
Daca dispunem la tara de rude care usuca aceste fructe in mod natural la soare, la aer, este nemaipomenit.
In organism, fructele uscate actioneaza ca un burete care absoarbe apa. De aceea, este bine de stiut ca trebuie sa consumam o cantitate mai mare de lichide. Insa exista si o alta varianta de consum, ideala: se pun seara la inmuiat intr-un pahar cu apa si se lasa peste noapte la hidratat. A doua zi ele vor fi pline de lichid, apa in care au stat fiind acum dulce, ideala ca indulcitor natural in ceai sau cafea.
Aceste surse alternative de hrana dulce sunt foarte importante in alimentatia noastra. Putem inlocui cu success zaharul rafinat care se gaseste in atatea alimente nocive precum: prajiturile, foitajele, torturile, batoanele de ciocolata, bicuitii etc.
Fructele uscate se consuma in cantitati mici pentru o persoana normala, in cantitati mai mari pentru persoanele cu activitate intensa fizica si intelectuala, dar si pentru cei care vor o cura de ingrasare naturista, sanatoasa. Sa tinem minte ca persoana care are probleme cu faptul ca este prea slab si vrea sa se mai ingrase, nu trebuie sa consume alimente nocive, bogate in grasimi sau multa paine alba, ci mai degraba sa adopte o cura de ingrasare naturista, sanatoasa care, nu numai ca va dezvolta persoana in cauza foarte frumos, dar va avea si o sanatate de fier.
Postat de: Ana-Nedelcu Marți, 18 Mai 2010
fructe uscate, confiate, prune, stafide, curmale, smochine, zaharuri naturale
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb