5 alimente care previn raceala si gripa
Odata cu schimbarea de vreme, sistemul imunitar devine vulnerabil in calea virusilor - raspunzatori pentru simptomele de raceala si gripa. Din fericire exista o varietate de alimente, care, odata consumate, reusesc sa previna aceste afectiuni sezoniere.
1. Iaurtul
Potrivit unor studii stiintifice, un iaurt, servit zi de zi, reuseste sa creasca capacitatea organismul de a lupta impotriva simptomele de raceala si gripa cu 25%. Specialistii recomanda iaurtul cu putine grasimi ori fara, ca sa nu existe tendinta de a lua in greutate. Lasand la o parte acest detaliu, cheia prevenirii afectiunilor sezoniere sta in bacteriile benefice, ce maresc numarul componentelor din sistemul imunitar.
2. Ceaiurile si supele calde
Odata instalate, raceala si gripa reusesc sa slabeasca organismul, furandu-i toata energia. Daca prezentati febra, consumati ceaiuri si supe calde, intrucat ofera o senzatie placuta, de caldura. Hranesc organismul, fara sa-l intoxice cu aditivi si zaharuri, si ii cresc abilitatea de a lupta impotriva simptomelor de raceala si gripa. De asemenea, curata caile respiratorii si elimina congestia nazala.
Cele mai indicate in acest caz sunt: supele de pui, cu taietei si ceaiurile de plante (de musetel). Specialistii ne recomanda ceaiurile fara cofeina.
3. Usturoiul
Despre usturoi marea majoritate stie ca previne raceala si gripa. Ceea ce nu se stie, este ca, usturoiul prezinta alicina, o substanta ce elimina congestia nazala - ca si simptom al racelii si gripei. Pe langa vestita alicina, usturoiul contine si antioxidanti, deloc de neglijat.
4. Citricele
Vitamina C, acidul ascorbic, se prezinta in mai toate fructele si legumele, dar in citrice intr-o cantitate mult mai mare. Raspunzator pentru cresterea sistemului imunitar, acidul ascorbic nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, mai ales in sezonul de toamna-iarna, cand raceala si gripa bat la usa. Indicate in acest sens sunt citricele. Pe timp de iarna, una-doua portocale, servite zi de zi, tin gripa si raceala departe.
5. Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul nu este un condiment si-atat, el joaca rolul unui important medicament natural, in special ceaiul din radacina de ghimbir. Ce il face atat de specataculos este proprietatea de a curata si elibera caile respiratorii. Sa preparati ceai din radacina de ghimbir nu este prea greu, tot ce trebuie sa faceti este sa dati pe razatoare un pic de radacina de ghimbir, apoi sa tineti bucatele de ghimbir in apa fiarta timp de 5 minute. Veti obtine astfel o bautura delicioasa, bogata in antioxidanti.
Cu alte cuvinte, hraniti-va corespunzator. Fara fast-food, fara alimente procesate. Includeti in alimentatia zilnica fructe, legume proaspete, pentru ca au multe vitamine si minerale de care organismul are nevoie sa lupte impotriva racelii si gripei, faceti exercitii aerobice, si nu uitati de igiena.
Postat de: Andreea-Stama Luni, 01 Noiembrie 2010
citrice, raceala, gripa, usturoi, hrean, ardei iute, ceapa, ghimbir, iaurt, supe calde, ceaiuri calde, remedii-raceala-si-gripa, remedii-naturiste
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?