Ceaiul alb, medicament pentru inima
Pesemne ati auzit de beneficiile ceaiului verde, de ce poate sa faca acesta pentru sanatate. Insa putini dintre noi ne putem lauda ca avem in dulapiorul din bucatarie ceai alb. Multi ar ridica din umeri si-ar zambi nonsalant, caci nu au auzit de aceasta varietate de ceai. La o scurta analiza, ceaiul alb are mai multi antioxidanti decat ceaiul verde. Deci, ce pierdem? Multi nutrienti atat de benefici organismului.
Previne cancerul
Vorbeam anterior de antioxidanti, adica de acele substante care anihileaza actiunea radicalilor liberi-nocivi pentru organism. Ceaiul alb are aceasta proprietate, de a preveni cancerul. De a lupta impotriva substantelor ce se acumuleaza in organism din surse nocive (alimente nesanatoase, pline de chimicale, din fumul de la tigare, de pe urma poluarii). Ce s-ar intampla daca radicalii liberi ar ramane in organism? S-ar dezlantui haosul de pe urma degenerarii ADN-ului. Si daca va vine greu sa credeti, s-a demonstrat ca aceasta varietate de ceai, respectiv ceaiul alb, are actiune de inhibare a celulelor canceroase raspunzatoare pentru cancerul de colon, de prostata si de stomac.
Ne fereste de bolile de inima
Ne da emotii cateodata, mai ales cand traim intens un eveniment special, de inima vorbesc. Insa bolile ce o slabesc, nu trebuie trecute cu vederea. O dieta corespunzatoare, saraca in grasimi, fara alcool, tutun, cu multe alimente integrale trebuie completata cu ceai alb. Consumat regulat scade tensiunea sangelui (in cazul hipertensiunii), o regleaza, aducand-o la parametrii normali, intarind astfel vasele de sange. De ce insist sa consumati ceai alb, daca va stiti suferinzi cu inima? Pentru ca este natural, sanatos, intareste vasele de sange, ceea ce inseamna ca reduce riscul bolilor de inima, care reprezinta la ora actuala factorul numarul 1 de deces in lume.
Scade nivelul de colesterol
Si ca tot am vorbit de sanatatea inimii, de puterea ceaiului alb de-a tine departe bolile inima, s-a demonstrat c-acele persoane ce au consumat zilnic doua sau mai multe cesti cu ceai alb, au prezentat un risc cu 50% mai mic de a suferi un atac de cord. Laurii ii revin ceaiului alb prin proprietatea sa de a reduce nivelul de colesterol rau, de-a il creste pe cel bun (un nivel prea mare de colesterol rau favorizeaza boliile de inima). Scazand nivelul de colesterol rau, se reduce riscul formarii de cheaguri de sange in artere (vasele de la inima).
Asa ca, daca pana acum va fereati sa serviti ceai alb, fie ca nu credeati in proprietetile sale, fie ca aveati alta preferinta, aveti de-acum mai multe motive sa o faceti. Este un bun tonic pentru inima.
Ten de portelan si kilograme in minus
Un alt beneficiu il reprezinta capacitatea acestuia de-a face miracole din tenul nostru. Se stie ca soarele, o igiena precara, un stil de viata dezordonat imbatranesc tenul, dar antioxidantii din ceaiul alb lumineaza tenul si il protejeaza de semnele specifice imbatranirii: ridurile. Cat priveste kilogramele in plus, nu s-a dovedit ca intr-adevar reduce peste noapte colaceii, dar poate creste rata metabolismului, ceea ce inseamna capacitatea organismului de a arde mai usor grasimile.
Cu toate acestea, ceaiul alb este o sursa importanta de antioxidanti, dupa care organismul nostru tanjeste.
Postat de: Andreea-Stama Vineri, 10 Septembrie 2010
beneficii ceai alb, consumul de ceai, terapii
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa