Importanta micului dejun
Stim cu totii ca pentru fi sanatosi trebuie sa ne hranim corespunzator. Numai ca, multi dintre noi incalca aceasta regula vrand-nevrand. Fie din cauza lipsei de timp sar peste mese, in special peste micul dejun, fie din cauza prejudecatiilor ce planeaza deasupra meselor copioase, care abunda in calorii si-n consecinta ingrasa.
Ultima cauza este invocata de cei mai multi, obisnuiti sa sara peste micul dejun.
Micul dejun nu ingrasa
Ideea ca micul dejun ingrasa este nefondata. Tot ceea ce se consuma in aceasta parte din zi, dimineata, reprezinta ”combustibilul” organismului pentru restul zilei. Neexistand acest ”combustibil” apare senzatia de oboseala, iar adesea, in special seara, multi recupereaza printr-o cina imbelsugata - care aduce mult mai multe calorii decat are nevoie organismul, de-aici apar si kilogramele in plus, prin senzatia de foame care persista pe parcursul zilei. Foamea este accentuata prin saritul peste mese, iar omiterea micului dejun este o greseala imensa.
Un mic dejun copios nu inseamna kilograme in plus, ci furnizarea de vitamine si minerale organismului. Daca vreti sa aveti energie pe tot parcursul zilei, sa va mentineti in forma, va trebui sa serviti zi de zi macar 3 mese, iar micul dejun sa fie una dintre ele.
Cerealele integrale
Ce-ar trebui sa consumati la micul dejun? Raspunsul il stiti probabil: cereale integrale. Adica: mei, grau incoltit, paste din faina integrala, biscuiti din faina integrala, paine integrala, fulgi de ovaz, fulgi de secara etc. Pe-acestea le puteti servi impreuna cu un pahar cu suc proaspat de fructe ori lapte, cateva fructe uscate, mieji de seminte si nuci.
Daca fructele ori sucul de fructe vine cu vitamine si minerale remineralizand organismul, cerealele integrale asigura o buna digestie prin fibrele pe care le contin. Tot din acest motiv, cerealele integrale grabesc satietatea (va saturati mai repede) se elibereaza lent, adica tin de foame si veti avea energie mai mult timp. Insa nu alegeti variantele de cerealele integrale cu ciocolata si alte combinatii dezastruoase. Optati doar pentru cereale integrale, pentru asta cititi etichetele produselor alimentare.
Cu alte cuvinte, servind un mic dejun copios ii asigurati organismul dumneavoastra energie tot timpul zilei, iar din acest motiv reusiti sa preveniti foamea, lucru care v-ar impinge sa dati iama in frigider seara de seara, reusind ca in timp scurt sa puneti cateva kilograme pe voi. Asa ca, serviti micul dejun, ca de altfel si restul de mese principale, pentru ca numai astfel reusiti sa va mentineti rata metabolismului, adica sa preveniti kilogramele in plus.
Postat de: Andreea-Stama Marți, 02 Noiembrie 2010
cereale integrale, mic dejun, fructe, sucuri de fructe, proteine, nutritie sanatoasa, rata metabolismului, diete, dieta
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa