Dieta perfecta

Gandindu-ma la acele persoane ce se chinuie din rasputeri sa slabeasca si nu pot, m-am gandit ca ‘Dieta perfecta” este exact ceea ce li se potriveste.

Nu are un autor asa cum ne-am obisnuit la celelalte, nicio coperta fistichie, de fapt, nu este o dieta propriu-zisa, ci mai degraba sablonul alimentatiei corecte-ideala pentru fiecare. Se potriveste, pentru ca vine sa respecte nevoile organismul, si ca atare, nu are efecte secundare.

Dieta nu trebuie sa aiba sub 1500 de calorii, acesta este minimul. Numarul de mese pe zi este de 5-6 mese, ideal 3 mese principale si 2-3 gustari. Unde micul dejun, pranzul si cina sunt mesele principale, adica portiile sunt un pic mai mari comparativ cu gustarile. Atentie, gustarea nu inseamna un bol cu supa, o paine intreaga si ceva desert, ci o portie infima de hrana, cat sa satisfaca foamea pana la urmatoarea masa. Adica, un pahar mic cu iaurt fara grasimi sau cu putine grasimi, un pahar cu suc proaspat de fructe, un sandvis cu cereale integrale, ori un fruct etc.

 

Ca tot am amintit de cereale integrale, acestea vin ca o manusa in meniul pentru micul dejun. Constituie o sursa importanta de fibre, ce regleaza digestia, grabesc satietatea si eliberandu-se treptat, tin de foame. Servite impreuna cu fructe confiate, seminte, nuci, alune constituie un plus de energie, vitamine, minerale, esentiale pentru intreaga zi. Combinatia aceasta este denumita de specialisti musli, de preferat ar fi sa le gatiti in casa. Si vin de minune cu un pahar de suc proaspat de fructe ori lapte degresat. Mai puteti servi fructe, lactate, ori sandvisuri cu sunca slaba, ton, paine integrala etc.

 

Pranzul trebuie sa fie un real festin, aici puteti servi si desert, dar daca vreti sa va mentineti in forma consumati putin. Primul fel trebuie sa fie unul light, de exemplu, o salata, ori supa (grabesc satietatea si aveti tendinta sa consumati mai putin), apoi o friptura, nu prea mare (100-200 de grame) si un desert usor, fructe, sau salata de fructe etc. Mereu trebuie sa serviti fructe, legume proaspete si cereale integrale.

Cina nu trebuie servita mai tarziu de ora 20.00 si, asemeni pranzului, trebuie sa fie light, adica salata, supa, un piure de legume, nicidecum friptura ori combinatii dezastruoase, de genul, lipide si glucide, ori mai multe proteine in aceeasi farfurie etc. Fara condimente, ori mancaruri grase, greu de digerat, nu portii mari, caci si asta ingreuneaza digestia.

 

Beti mereu suficiente lichide, 8 pahare pe zi cu apa plata, apa minerala sau ceaiuri din fructe ori legume. Luati in calcul faptul ca, ceaiul verde constituie o sursa importanta de antioxidanti si, s-a demonstrat ajuta la arderea grasimilor.

 

Daca mesele principale trebuie servite mereu dupa un program stabilit, acelasi lucru trebuie sa se intample si in cazul gustarilor, astfel incat ajungeti sa va saturati cu hrana mai putina, sa aveti un contrat asupra portiilor(ajustandu-le dupa nevoile proprii, adica sa stiti exact de cate calorii aveti nevoie, nici prea multe, nici prea putine) in consecinta sa puteti sa preveniti usor kilogramele in plus, fara a va inhama la diete draconice, ce va dau peste cap metabolismul. Mancand putin si des, cresteti rata metabolismului, adica capacitatea acestuia de a arde depozitele de grasimi si, reusiti sa va mentiniti in forma fara prea multe eforturi.

Nota obtinuta:
10 (8 voturi)
3613 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Andreea-Stama Luni, 18 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

nutritie sanatoasa, cereale integrale, fructe, legume, kilograme in plus, dieta de slabit, diete-de-slabit, diete


S-ar putea sa va intereseze si:

Suna utopic sa spunem ca mai traim sanatos. Putini mai sunt aceia care intr-adevar [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca rezonam cu vremea de afara si simtim un nou suflu de energie, ce-ar fi sa ne [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca vara a trecut, iar toamna si-a facut rapid aparitia nu trebuie sa neglijati [..]
citeste si comenteaza
Solutia nu este sa renuntati cateva luni de zile la unele alimente pentru a slabi [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Un vechi proverb spune”minte sanatoasa in corp sanatos”. Si trebuie sa recunoastem ca in aceste [..]
citeste si comenteaza
Traim intr-o societate in care valorile nu mai conteaza, in care kitsch-ului si bombastricului [..]
citeste si comenteaza
Pesemne ca si tu ai fost macar o data victima propriilor tale gafe, ai procedat gresit in ceea ce [..]
citeste si comenteaza
Daca vrei sa-ti pregatesti cosmetice acasa dar nu stii, iti oferim azi cateva solutii pentru a [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate