Cum slabesti daca tocmai ai nascut?
Discutii interminabile pe aceeasi tema. Cum sa slabesc dupa ce am nascut? Cliseu. Sa fie oare o obsesie? Sau vorbim de un ideal? De standarde ce se vor impuse de o societate in care chiar si fiecare proaspata mamica isi doreste sa aiba masurile unui manechin?
“Dupa ce a venit pe lume minunea noastra, Vladut, aveam aproape 90 de kg, la o inaltime de 1, 60 m. Desi ma bucuram de “ghemotoc”, considerand ca a meritat toate sacrificiile mele fizice, nu mai puteam sa ma privesc in oglinda. Simteam repulsie fata de propria mea persoana. Toata ziua cautam pe Internet diete si solutii rapide ca sa dau jos kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Rudele si prietenii apropiati ma sfatuiau sa consult un medic nutritionist. Sa nu mai fac lucrurile de capul meu. Nu i-am ascultat. Mi se parea ca a merge la nutritionist reprezinta o fita. Baietelul nostru are acum sase luni, iar eu m-am ingrasat inca cinci kilograme. Am 95. Sincer, nu stiu ce sa mai fac...”, spune Sonia Pascau, 34 de ani, Timisoara.
O cura naturala, rezultate pe masura
Un studiu realizat de cercetatorii britanici pentru medicina de nutritie, arata ca femeile care alapteaza pruncul la piept pierd mult mai repede in greutate, dupa nastere. Acest lucru se intampla, pentru ca bebelusul, alimentandu-se la piept, diminueaza cantitatea de glucoza din sangele proaspetei mamici si o ajuta sa slabeasca. In plus, mama se simte mult mai relaxata, iar copilul nou-venit pe lume, mai bine hranit.
“Sunt o mamica tanara si vreau sa spun ca m-am ingrasat zece kg in timpul sarcinii. Acum patru luni am nascut o fetita, iar doctorul meu mi-a spus sa nu-mi fac griji, pentruca atunci cand voi incepe sa alaptez, treptat voi reveni la greutatea de dinaintea sarcinii. Am reusit deja sa dau jos trei kilograme”, marturiseste Tania Iliescu, din Hunedoara, 24 de ani.
Ce sanse au sa slabeasca mamicile care din “n” motive nu pot alapta?
Haideti sa rezolvam impreuna aceasta problema. Ce credeti ca v-ar raspunde un medic specialist? Exista solutii pentru astfel de situatii? V-ar raspunde, categoric, ca solutii exista mai multe decat ne-am astepta. Din diverse temeiuri medicale, sunt femei care nu pot alapta. Dar faptul ca nu-si pot hrani copilul la piept nu trebuie sa reprezinte un capat de tara pentru nicio proaspata mamica.
Terapie sanatoasa, propusa de specialisti
Incepeti diminetile cu 20 de abdomene usoare. Respirati relaxat. Medicii spun ca aceste exercitii tonifica muschii abdominali, cei mai afectati dupa nastere. Plimbarile prin parc cu caruciorul sunt iar o cale spre realizarea visului de a da jos enervantele kilograme in plus!
Miscarea! Aceasta este sursa unei vieti sanatoase si secretul unui organism care pierde echilibrat “grasimea”, un factor de stres pentru majoritatea femeilor.
Cum sa castigi lupta mileniului?
Alaptatul, miscarea, oricare alta metoda pe care o adoptati ca sa slabiti dupa ce ati nascut, necesita si un regim alimentar echilibrat si adecvat. Niciun exercitiu fizic nu poate functiona independent de un plan nutritional special conceput pentru fiecare mama. Si in timpul alaptatului, este necesar sa va hraniti corect. Sub supravegherea atenta a unui medic nutritionist. Infometarea dusa la extreme si stresul ca nu puteti slabi nu sunt recomandabile in aceste situatii. Numai printr-o alimentatie corecta, bogata in fructe si legume, proaspetele mamici pot infrange inamicul principal: kilogramele in plus.
Un articol de: Viorica Sirbu
Postat de: Redactor-Colaborator Marţi, 19 Iunie 2012
kilograme in plus, dieta, MEDIC, nutritie, plan, ALAPTAT, LUPTA, MILENIU, fructe, legume, mama, bebelus, miscare, corect, hrana, INFOMETAREA.
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid