Piele uscata: cauze si remedii

Pielea hidratata este mereu la moda. In schimb, pielea deshidratata, brazdata de linii fine,  nu atrage deloc privirile. Asa cum pielea fetei poate sa se usuce, tot asa pielea de pe restul corpului poate sa sufere. Insa, ne revine noua, femeilor, sarcina de a avea grija de piele daca ne dorim sa o avem mereu frumoasa.

Cauzele

Pielea corpului se poate usca din mai multe cauze. Fie este vorba de mostenire genetica, ori de tratamente care nu ii priesc, de exemplu, aerul uscat din casa, vremea mohorata, hainele aspre, dusurile fierbinti, sau folosirea unor produse de ingrijire care o usuca.

Mai poate fi vorba de o afectiune deja existenta care, din cauza factorilor nocivi, se accentueaza. Vorbim aici de piele uscata, care la prima vedere nu ridica mari probleme, insa cu timpul liniile fine, ce pareau aproape insesizabile, se pot transforma in linii ingrosate, pielea devine tot mai aspra, isi pierde senzatia de catifelare, luciul este inlocuit de “solzi”. Iar in cazurile grave, pielea are aspectul portelanului fisurat in mai multe parti, adica crapat. Zeci de linii ingrosate ce o strabat. O senzatie neplacuta atat la pipait, cat si la prima vedere. In acest caz, nutritionistii declara: exroza. O afectiune dermatologica care afecteaza in mare masura bratele, picioarele, dar si trunchiul.

Din punct de vedere strutural, pielea este formata din mai multe staturi. Iar ceea ce vedem noi este un strat superficial de piele, al carui rol este de prevenire a pierderii de apa din straturile inferioare. Stratul exterior al pielii, denumit strat cornos, este format din celule moarte dispuse pe un strat lipidic, format de celulele din zonele profunde pielii. Rolul componentei lipidice este tocmai de prevenire a pierderii de apa, dar si de protectie impotriva substantelor iritante si a germenilor.

Cand pielea devine uscata, este semn ca stratul cornos nu functioneaza corect. Ori lipidele din stratul cornos nu mai sunt sau nu se produc si in consecinta apa se pierde. Si odata cu pierderea apei, pielea incepe sa devina inelastica, apar fisuri, se contracta, de-aici nu mai ramane decat un pas pana la infectarea cu germeni sau iritarea de la substante astrigente.

Remedii

Pentru a evita uscarea excesiva a pielii, puteti pune un umidificator in camera in care stati, pentru a creste umiditatea in camera. De asemenea, evitati dusurile lungi, fierbinti, acestea deshidrateaza rau pielea corpului. Dupa dus nu o frecati excesiv cu prosopul, ci tamponati, in acest caz prosopul sa fie moale. Apoi, se va aplica o crema / lotiune hidratanta, bogata in nutrienti, care o hranesc.

 

Si nu uitati! Frumusetea vine din interior. Asa ca, serviti destule lichide pentru ca pielea sa fie hidratata corespunzator.

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
3207 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Andreea-Stama Luni, 04 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

piele uscata, piele sensibila, lotiune hidratanta, ingrijirea-corpului, tratament, hidratarea-pielii


S-ar putea sa va intereseze si:

Tenul uscat necesita aplicarea unor masti naturale in fiecare saptamana. Iata retete de [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca tu sa arati si sa te simti mai bine in aceasta vara, Farmec iti aduce noi [..]
citeste si comenteaza
Senzatia de buze uscate este foarte neplacuta. Nimanui nu-i place. [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca se apropie vara si deja ti-ai facut planuri pentru concediu, cu siguranta iti [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Traim in era vitezei, facem lucrurile pe fuga, si adesea nu ne mai ramane timp si pentru noi. [..]
citeste si comenteaza
Dar lucrurile se pot schimba, micutul poate sa invete ca stomatologul nu este el cel raspunzator [..]
citeste si comenteaza
Frumusetea este mereu la moda. Insa timpul isi pune amprenta pe chipurile noastre, iar asta face sa [..]
citeste si comenteaza
Orice machiaj se incepe prin a curata foarte bine tenul, dupa care se aplica o crema hidratanta. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate