Tu cu mintile cum stai?!?

De cate ori auzim ca cineva merge la psiholog si/sau psihiatru avem pornirea sa-l etichetam „nebun”. Uitam totusi esentialul si anume ca nu este obligatoriu sa ai o depresie, o suparare mare sau un stres major care sa te determine sa ajungi la o consultatie la un psiholog si/sau psihiatru.

Ne referim ca asa cum facem periodic analize sangvine (Hemograma), cardio (EKG) sau diferite radiografii, este nevoie ca din cand in cand sa facem o consultatie a „mintilor” noastre.

 

Nu avem inca mentalitatea de a detasa psihologii si psihiatrii de „nebunie”, dar fara nicio indoiala atunci cand un membru al familiei, noi sau un apropiat va trebui sa ajunga la unul din mai sus amintitii specialisti, nu ne vom simti confortabil stiind ca in eforturile de reechilibrare mintala va exista intotdeauna o „eticheta” ce ne va cataloga ca nebun. Atunci cand vezi lucrurile din „interiorul sistemului” ai o cu totul intelegere, toleranta si perspectiva a ceea ce se intampla in jurul tau.

 

Si atunci nu poti sa nu te intrebi: oare de ce trebuie sa asteptam (de cele mai multe ori), sa ajungem in ultimul moment la un control la psiholog, numai fiindca societatea continua sa te stigmatizeze si sa te eticheteze, asezandu-te undeva pe o pozitie inferioara fata de … normalitate (oricare ar fi standardele pentru „normal”).

 

Societatea de azi este un generator, major de afectiuni mintale, de altfel statisticile sunt ingrijoratoare si spun ca una din trei persoane sunt predispuse ca de-a lungul vietii sa dezvolte o boala mintala si iti este imposibil sa nu te gandesti ca probabilitatea ca una din cele 3 persoane afectate sa fie un membru drag al familiei tale sau chiar tu.

 

Abia atunci este momentul cand incepi sa te documentezi si sa cauti informatii peste tot si descoperi cu uimire ca privarea de lucruri simple si placute au contribuit la starea ta actuala si ca „balariile alea” pe care le considerai boscheti, erau de fapt acele plante farmaceutice pe care toata lumea ti le recomanda acum ca si ceai pentru afectiunea ta.

 

Este momentul cand incepi sa privesti cu alti ochi si punctele de desfacere a produselor naturiste si ca solutia era de fapt asa de simpla, aproape si la indemana ta. Uiti ca in urma cu ceva timp aveai alte viziuni asupra a ceea ce li se intampla celor din jurul tau si mai ales care au fost factorii care au determinat instalarea acestor afectiuni mintale.

 

Tocmai de aceea intr-un articol viitor vom reveni cu factorii care duc la instalarea afectiunilor mintale si cam care ar fi solutiile pentru stagnarea, ameliorarea sau chiar eliminarea acestor afectiuni.

Prin urmare va invitam pe toti inca de pe acum sa cititi urmatorul material si mai ales sa nu neglijati starea dumneavoastra mintala!

Nota obtinuta:
9.3 (22 voturi)
2612 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Joi, 14 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

la psihiatru, la psiholog, starea de nebunie


S-ar putea sa va intereseze si:

Traim intr-un secol in care timpul liber aproape ca a devenit un lux pe care multi dintre [..]
citeste si comenteaza
Este placut sa stii ca ai optiunea de a te juca si de a schimba ceva atat de important [..]
citeste si comenteaza
Meditatiile Zen permit mintii sa se relaxeze. Sunt usor de practicat si nu necesita efort. [..]
citeste si comenteaza
Cu totii suferim de o alternanta a tranzitului intestinal, resimtita diferit pe parcusul [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

O alta marca orologera care face valuri in tumultoasa lume a ceasurilor este si Lexon, un brand [..]
citeste si comenteaza
Fiindca aceasta rubrica este dedicata tuturor marcilor de ceas care au avut o insemnatate in [..]
citeste si comenteaza
Incepem acest articol cu mentiunea ca nu vom vorbi despre horoscop si predictii astrale, ci despre [..]
citeste si comenteaza
Cristian este o localitate amplasata undeva intre orasele Brasov si Ghimbav, in care am ajuns [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate