Ciorba de os afumat
O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. Iata care este reteta:
Ingrediente reteta: 1 kg costita afumata sau scarita, 3 litri apa, 1 litru bors, 2 morcovi mari, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ardei gras, 2-3 cartofi, 1-2 cepe, leustean, sare, piper.
Mod de preparare:
Carnea se spala bine si se portioneaza. Se pune la fiert in 3 litri de apa si dupa primele clocote se arunca prima apa, care contine afumatura si sare. Se fierbe carnea in a doua apa 30-40 minute, dupa care se adauga legumele taiate. Se mai fierbe 15 minute, pana se inmoaie si legumele. Borsul se fierbe separate, apoi se adauga in ciorba si se mai lasa la fiert 2 minute. Se adauga doua-trei linguri de suc de rosii, se potriveste de sare si piper si se orneaza cu leustean. Leusteanul se poate pune si in momentul servirii, in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Foto: arhiva personala Dalina-Maria Andrei
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Miercuri, 06 Noiembrie 2013
costita afumata, ciorba acra, retete ciorbe, ciorbe cu carne
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi