Ciorba de os afumat
O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. Iata care este reteta:
Ingrediente reteta: 1 kg costita afumata sau scarita, 3 litri apa, 1 litru bors, 2 morcovi mari, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ardei gras, 2-3 cartofi, 1-2 cepe, leustean, sare, piper.
Mod de preparare:
Carnea se spala bine si se portioneaza. Se pune la fiert in 3 litri de apa si dupa primele clocote se arunca prima apa, care contine afumatura si sare. Se fierbe carnea in a doua apa 30-40 minute, dupa care se adauga legumele taiate. Se mai fierbe 15 minute, pana se inmoaie si legumele. Borsul se fierbe separate, apoi se adauga in ciorba si se mai lasa la fiert 2 minute. Se adauga doua-trei linguri de suc de rosii, se potriveste de sare si piper si se orneaza cu leustean. Leusteanul se poate pune si in momentul servirii, in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Foto: arhiva personala Dalina-Maria Andrei
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Miercuri, 06 Noiembrie 2013
costita afumata, ciorba acra, retete ciorbe, ciorbe cu carne
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?