Ciorba de perisoare – o ciorba hranitoare pe timp rece
Retete de ciorbe. Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si fibre.
Ingrediente reteta
Compozitia pentru perisoare: 1 kg carne tocata (de preferat, amestec vita si porc), 4 linguri orez, 2 cepe, 2 oua, sare, piper
Legume pentru ciorba: 3-4 morcovi,1 capatana de telina, 2 cepe albe, 2 bucati pastarnac, doi ardei grasi de culori diferite, 3-4 cartofi albi, suc de rosii, leustean, bors, usturoi (optional)
Mod de preparare: Se pun la fiert legumele bine spalate si taiate dupa preferinta. Separat, se pregatesc perisoarele astfel: carnea tocata se amesteca cu orezul spalat in cateva ape, ceapa tocata, ouale si condimentele. Amestecul se omogenizeaza, apoi cu o lingura de lemn se iau parti din compozitie si se modeleaza rotund, formand perisoare de marimea dorita. Perisoarele se adauga in ciorba dupa ce legumele au fiert pe jumatate. Se mai lasa ciorba o jumatate de ora la fiert dupa care se adauga sucul de rosii si borsul de preferat fiert inainte si strecurat.
Ciorba se mai fierbe cateva minute. Se serveste fierbinte, decorata cu leustean sau frunze de telina tocate marunt.
Postat de: Dalina-Maria-Andrei Joi, 28 Noiembrie 2013
ciorba de perisoare, ciorbe traditionale romanesti, ciorba nutritiva
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid