Ciorba de perisoare – o ciorba hranitoare pe timp rece

Retete de ciorbe. Ciorba de perisoare aduce organismului un aport semnificativ de proteine, grasimi si fibre.

Ingrediente reteta

Compozitia pentru perisoare: 1 kg  carne tocata (de preferat, amestec vita si porc), 4 linguri orez, 2 cepe, 2 oua, sare, piper

Legume pentru ciorba:  3-4 morcovi,1 capatana de telina, 2 cepe albe, 2 bucati pastarnac, doi ardei grasi de culori diferite, 3-4 cartofi albi, suc de rosii, leustean, bors, usturoi (optional)

 

Mod de preparare: Se pun la fiert legumele bine spalate si taiate dupa preferinta. Separat, se pregatesc perisoarele astfel: carnea tocata se amesteca cu  orezul spalat in cateva ape, ceapa tocata, ouale si condimentele. Amestecul se omogenizeaza, apoi cu o lingura de lemn se iau parti din compozitie si se modeleaza rotund, formand perisoare de marimea dorita. Perisoarele se adauga in ciorba dupa ce legumele au fiert pe jumatate. Se mai lasa ciorba o jumatate de ora la fiert dupa care se adauga sucul de rosii si borsul de preferat fiert inainte si strecurat.

Ciorba se mai fierbe cateva minute. Se serveste fierbinte, decorata cu leustean sau frunze de telina tocate marunt.

Nota obtinuta:
9.9 (13 voturi)
1758 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Dalina-Maria-Andrei Joi, 28 Noiembrie 2013

Etichete pentru acest articol:

ciorba de perisoare, ciorbe traditionale romanesti, ciorba nutritiva


S-ar putea sa va intereseze si:

Iti este dor de o ciorba de peste delicioasa? Iti place pestele, in mancaruri usoare, dar [..]
citeste si comenteaza
Reteta devenita traditionala aproape: o supa de pui cu galuste, clasica, ca la mama acasa! [..]
citeste si comenteaza
Daca intrebi 100 de romani care este ciorba lor preferata, cativa vor raspunde "de [..]
citeste si comenteaza
O ciorba consistenta si gustoasa, usor de facut pe care o poti servi ca fel principal. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Citrice mai putin cunoscute. Sweetie este un hibrid realizat in Israel prin incrucisarea soiurilor [..]
citeste si comenteaza
Pielea calcaielor noastre este natural uscata, spre deosebire de pielea de pe restul corpului. [..]
citeste si comenteaza
Pe drumul de la Suceava catre Gura Humorului pe un drum lateral, pietruit, ce trece printr-o padure [..]
citeste si comenteaza
Primele retete de salata bulgareasca dateaza din anii 1950 si au fost scrise pentru a creste [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate