Despre sine si lumea inconjuratoare

V-ati intrebat vreodata, de ce va atrag anumite lucruri si nu altele? De ce va plac anumiti oameni si nu altii? Sau dimpotriva, de ce aveti tendinta sa evitati anumite situatii sau persoane?

 

Tatal meu de exemplu, cand aude muzica clasica, fie ca e simfonica sau de opera, ii vine sa se urce pe pereti. Parca il vad cum ma intreaba, cu un aer nedumerit, usor zeflemitor: “Si iti place tie aia?” Of, doamne....Noroc cu maica-mea, care mai echilibreaza situatia, cum s-ar spune, pentru ca e mult mai deschisa spre noutati.

Cum-ul problemei...

In termenii legilor divine, putem spune ca (legea) rezonantei este cea care este “responsabila” pentru cum se creeaza zonele noastre de afinitate sau respingere. Astfel, cum se spune in popor, “cine se aseamana, se aduna”, fie in bine, fie in rau. Alegerile pe care le facem, tind sa cristalizeze in noi anumite calitati sau “defecte”, care functioneaza asemenea sunetelor produse de un instrument muzical. In functie de inaltimea si intensitatea lor, ele produc in acel instrument, dar si in lumea inconjuratoare, in primul rand sunete de acelasi tip (do cu do, mi cu mi, etc), si abia apoi alte sunete.

De exemplu, daca simtim o atractie fata de o anumita persoana, in sensul ca prezenta sa ne face sa ne simtim foarte bine, sa fim noi insine, cum se spune, inseamna ca acea persoana “emite” la nivel subtil, anumite “note” (aka vibratii) care se regasesc si in universul nostru launtric, insa intr-o masura de obicei mai mica (de aici atractia). Poate fi o stare de buna dispozitie, de fermitate, de tacere....

Daca insa, simtim dimpotriva, o stare de respingere, repulsie chiar, fata de un om, sau ceea face acesta la un moment dat, inseamna, supriza, aproape acelasi lucru. Adica, acel om “emite” la nivel subtil, anumite “note”, de asta data dizarmonioase (in sensul de neintegrate constient), care se regasesc si in universul nostru launtric, insa intr-o masura de obicei mai mare (de aici respingerea).

Aceasta lege a rezonantei este cea care “asigura” in mod implacabil, ca toate fiintele sa primeasca ceea ce au oferit la randul lor. Bine, daca au facut bine, si rau daca au facut rau....

Buun. Totusi, parca ceva lipseste aici…Cine credeti?

Sa aprofundam, sa aprofundam....

Pai lipseste insusi Subiectul, cel care face alegeri, cel care experimenteaza, cel care intreaba...:) O sa incerc sa ii fac loc si lui, in aceasta mica expunere a mea.

Si o sa va spun cum mi-a venit ideea scrierii acestui articol.

Eram intr-o zi acasa, in sufragerie, tolanit in fotoliu, si cautam, nici eu nu stiu ce, la televizor. Faceam “zapping” adica. Inca unul, si inca unul, si tot nu gasesc ceva la care ma uit....La un moment dat, dau peste un “film de dragoste”, sau ma rog asta parea. Stop. Incep sa ma uit...si apoi, dupa cateva secunde (cred) realizez ceva....Imi dau seama ce cautam, sau mai exact ce ma asteptam sa gasesc in acel film. Ma asteptam sa vad doi oameni care se iubesc...si, prin identificare, sa traiesc si eu ce traiau ei....

Aceasta identificare, sau mai exact sentimentul ca “eu sunt aceasta sau aceea” este cea care pune in miscare  asadar “roata rezonantei”, prin care ne miscam in viata. Prin aceasta identificare, care este alegerea de baza in toate, corzile microsmosului nostru interior sunt puse in vibratie, si de aici toata muzica sau zgomotul care ii urmeaza.

Ce trebuie tinut minte insa, este faptul ca orice identificare nu poate avea loc fara un fundal gol, pe care nu exista absolut nimic. Acest fundal gol este ca o tabla neagra, pe care incepi sa scrii apoi, cu o creta alba: “eu sunt tanar”, “eu sunt frumos”, “eu sunt roman”, etc...Fiecare sa completeze pentru el. :)

(Sursa foto: www.sxc.hu)

Nota obtinuta:
8 (1 vot)
3644 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Marius-Lazar Joi, 27 Ianuarie 2011

Etichete pentru acest articol:

sine, legea rezonantei, identificare, opiniiS-ar putea sa va intereseze si:

Se spune ca viata este o insiruire de intrebari fara raspunsuri. Asa sa fie oare? Daca am [..]
citeste si comenteaza
Libertatea a fost intotdeaiuna un termen abstract, fara o prea mare consistenta [..]
citeste si comenteaza
Diferentele de mentalitate dintre generatii exista de cand lumea, insa acum sunt mai [..]
citeste si comenteaza
“Orice teorie a iubirii trebuie sa inceapa cu o teorie a omului, a existentei umane. [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Aventura constiintei ne aduce pe fiecare, mai devreme sau mai tarziu, la copilul din noi, la acea [..]
citeste si comenteaza
Amalia este unul din acei tineri care reusesc sa imbine intr-un mod armonios disciplina si [..]
citeste si comenteaza
Asa cum am promis mai demult, revin acum cu un articol despre maternitate si caile (sic) spre [..]
citeste si comenteaza
Se spune ca pe lume sunt doua categorii de oameni: cei care sunt facuti sa conduca, si cei care [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate