Despre pacatul neascultarii…

Am inceput sa (re)citesc de ceva timp o carte care se numeste „Casa Domnului”, de Jakob Lorber, un mistic german care a scris prin „dicteu divin”, inspirat de Iisus,  o serie de carti despre viata lui Iisus Christos si nu numai. Cartea de care vorbesc incepe cu inceputul inceputurilor, adica cu creatia lumii, cu Adam, Eva si urmasii lor…un fel de Biblie mult mai detaliata. Pentru cine e interesat, o parte din ea poate fi consultata aici:

Ispita si vocea interioara…

Asa, si eram la momentul in care Adam este „ispitit” sa manance fructul despre care i se poruncise sa nu il manance, pentru ca va muri. Pasajul arata asa (vol I, cap.8):

2. Mania Divinitătii, care voia sa puna libertatea lui Adam si Eva la incercare, a nascut in ei dorinta si a facut-o sa creasca conform unor ratiuni numai de Ea cunoscute. Iată cum a fost: in acea grădina se gasea un pom care facea cele mai frumoase roade, iar Eva a simtit deodata o mare dorinta de a gusta din ele. Ea i-a spus lui Adam: “Uite, Adam, mie imi este tare pofta de fructele acestea. Dacă vrei, voi lua unul, il voi gusta si pe urmă Ti-l voi da Tie, ca primul dar din mainile mele”.

3. Iar Adam a tacut, cugetand la vorbele Evei. Atunci, o voce interioara, care era sfanta, caci venea chiar de la Divinitatea dinlauntrul lui, i-a spus: “De vei manca fructul acestui copac, vei muri!” Adam s-a speriat foarte tare si nu a putut sa-i raspunda iubitei sale Eva.

Mmm…o voce interioara…

Care este pacatul neascultarii?

Citisem inainte Biblia si Cartea Genezei, si dintr-un anume motiv acest pacat al neascultarii mi se parea ca are ceva necurat in el. Poate pentru ca asociam ascultarea cu obedienta, cu ascultarea oarba, si neascultarea cu curajul si independenta. Poate pentru ca in discursul preotilor peste care dadusem, aceasta neascultare avea mai degraba un sens exterior, de nesupunere in fata unui Dumnezeu exterior.

Acum insa, incep sa inteleg mai bine…ce inseamna acest „pacat” al neascultarii.

Este pacatul de a nu asculta de vocea ta interioara, intima. De a nu avea incredere in aceasta voce. Si de a te lasa „pe mana” vocilor exterioare…Mama, tata, bunicul, prietenul, preotul, samd...

Aceasta neascultare, sau tradare de sine, poate lua multe forme. Poate ca simti nevoia sa imbratisezi pe cineva la un moment dat, insa apare o voce care iti zice:  „nu se cade”, „cine stie ce reactie o sa aibă omul asta”, „e mai bine sa stai in banca ta”... Sau poate ca vrei sa-i spui niste lucruri sefului tau, pe care le consideri injuste, dar din nou apare o voce care iti spune: „de ce sa-ti faci probleme inutil?”, „cine esti tu sa vorbesti?”, etc.etc.etc…

Simplu spus, vocea care te duce la "pierzanie" este vocea luciferica din tine, a egoului, a celui care vrea sa fie mai presus de ceilalti, a celui care se teme pentru ca simte ca este pe o cale gresita. Iar vocea care te "aduce acasa" este vocea divinului din tine, a unului-care-este-in-toate, care are curaj pentru ca se cunoaste pe sine si se simte acceptat, iubit de existenta.

Ce as putea sa spun din experienta mea, este ca atunci cand traiesc in acord cu aceasta voce interioara, adevarata, simt o multumire si o impacare interioara, ca si cum lucrurile sunt asa cum ar trebui sa fie. Iar atunci cand nu o ascult, sunt ca un copil parasit si lipsit de putere.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
4024 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Marius-Lazar Joi, 10 Iunie 2010

Etichete pentru acest articol:

pacat, Geneza, Jakob Lorber, voce interioaraS-ar putea sa va intereseze si:

Motto: Increderea in sine la atei este o utopie, credinta fiind schimbata pe [..]
citeste si comenteaza
Te infiori usor cand auzi cum rasuna clopotele in prag de zi de sarbatoare. Incepand de [..]
citeste si comenteaza
Cine nu a studiat filosofia in liceu sau facultate, sa ridice mana sus! Ei, nu-i nevoie [..]
citeste si comenteaza
Seninatate si Curaj - doua notiuni care la prima vedere par cunoscute, dar care necesita [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Exista o zicala binecunoscuta, care spune ca „dragoste cu de-a sila nu se poate”. Si asta e [..]
citeste si comenteaza
Vina si responsabilitate... O fi vreo diferenta intre acestea doua? Eu cred ca da. Daca ne uitam in [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca tot vorbeam la un moment dat cu fetele pe site despre manipulare si control intr-o [..]
citeste si comenteaza
Da, stiu, articolul asta trebuia scris saptamana trecuta, adica in Saptamana Patimilor, ca se [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate