Ceaiuri pentru un tonus de primavara ridicat! (I)

Primavara este anotimpul cel mai frumos in care natura se trezeste la viata. Si noi, oamenii iesim din “hibernare”, aruncam cojoacele si ne bucuram de zilele insorite. Dar primavara vine si cu alergii, scaderea tonusului fizic si psihic, astenia de primavara. 

Odata cu sosirea primaverii, foarte multe persoane sunt afectate de starea de astenie. In aceste zile astenia de primavara da batai de cap multora, fie ei adulti sau copii, barbati sau femei. In sprijinul organismului nostru trebuie sa consumam legume si fructe proaspete, ceaiuri naturale.

 

Ceaiul de musetel

Un remediu natural cunoscut si folosit de sute de ani este ceaiul de musetel. Acesta are gust placut si aroma linistitoare, proprietati deosebit de bune organismului. Musetelul este o planta  pe care o intalnim pe intreg teritoriul Romaniei. Ea creste usor in clima tarii noastre, florile de musetel avand proprietati de aromaterapie prin uleiul pe care il contin. Extractul de ulei de musetel este folosit in multe preparate sau uleiuri esentiale: cosmetica, suplimente alimentare, aromaterapia. Datorita acestui ulei volatil, starii de somnolenta si relaxare pe care o da,  musetelul este recomandat in tratarea problemelor legate de somn.

Beneficiile ceaiului de musetel sunt redate atat prin uz intern, cat si prin uz extern.

Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai bune medicamente naturiste care trateaza foarte multe afectiuni, de la cele mai simple pana la unele mai complexe.

Mustelelul are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Datorita proprietatilor sale antibacteriene, ajuta la tratarea durerilor de gat si in caz de congestii ale bronhiilor.

Acesta este de mare folos si in problemele aparute la nivelul stomacului si a intestinelor, deoarece regleaza secretia sucurilor gastrice si are efecte calmante asupra mucoaselor digestive. Ceaiul de musetel stimuleaza procesul de curatare si detoxifiere, curata intestinele si purifica sangele.

Avand proprietati antispastice, ceaiul de musetel intervine pe toata musculatura avand efect de relaxare: previne crampele musculare, este util in crampe abdominale si diaree, reduce senzatia de voma.

 

Beneficiile papadiei

O alta planta benefica noua este papadia.  Aceasta planta o intalnim pretutindeni, in locuri insorite. Papadia are flori galbene si mai multe denumiri populare: cicoare, crestatea, laptuc, lilicea, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, papa-gainii.

Papadia reprezintă o planta medicinala cu proprietatile terapeutice: detoxifica organismul, stimuleaza activitatea ficatului, vindeca diabetul. De la planta folosim tot: radacina, tulpina, frunzele, florile.

Radacina, folosita la prepararea ceaiului de papadie,  este un remediu natural in tratarea mai multor afectiuni datorita actiunii acesteia asupra organismului: diuretica, sudorifica, depurativa, stimuleaza digestia, subtiaza sangele. Aceasta se utilizeaza in cosmetica, ca si tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.

Tulpinile proaspete de papadie, acrisoare si zemoase, pot fi consumate ca atare, ajutand in hepatita cronica, cate cinci-sase pe zi. Pentru diabetici, cate zece tulpini pe zi, cat papadia este inflorita.

Primavara putem folosi cu succes tulpini de papadie tanara, in cure de cate 14 zile, pentru tratarea asteniei, pentru un tonus ridicat. Aceste cure sunt recomandate persoanelor slabite, obosite si abatute. Tot cu succes pot fi folosite in bolile de piele, pot dizolva calculul biliar, stimuleaza activitatea hepatica si biliara.

Frunzele de papadie le putem gati salata sau le combinam cu frunze de spanac, salata verde. Acestea au un gust usor amarui, dar in timp intervine obisnuinta si nu se mai simte. Frunzele de papadie se folosec proaspete si ajuta la detoxifierea organismului.

Papadia este o planta comuna pe care multi o considera buruiana, dar aceasta contine saruri minerale, substante curative si de sinteza importante in tratarea tulburarilor de metabolism.

Daca oamenii ar constientiza mai mult asupra beneficiilor acestei plante, cu siguranta ar folosi-o mai des la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare sau litiazei renale, obezitatii.

Florile de papadie contin vitamine (A, B, C, si D), proteine, glucide, dar si tanin, sterol colina si acid cafeic.

Ceaiul de papadie este sursa de vitamine si un remediu natural de a mentine sanatatea corpului si a mintii.

Ceaiul de papadie are efect detoxifiant, la nivelul intregului organism si in special asupra ficatului. Astfel, papadia ajuta ficatul sa functioneze corect si imbunatateste tranzitul intestinal. Este folosit cu succes in curele de slabire,  sporeste eliminarea toxinelor din corp.

Sanatate, ca-i mai buna decat toate! Si mai ales: sanatate din natura!

Nota obtinuta:
9.9 (12 voturi)
3035 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: DanielaVoicu Sâmbătă, 27 Aprilie 2013

Etichete pentru acest articol:

ceaiuri detoxifiante, beneficii papadie, anemie, ceaiuri astenie, astenie de primavara


S-ar putea sa va intereseze si:

Nimic pe lume nu este mai de pret decat sanatatea, dar, din pacate, ajungem sa intelegem [..]
citeste si comenteaza
Matcha este un ceai macinat fin si de inalta calitate, care este produs din frunze de [..]
citeste si comenteaza
Dureri de rinichi? Iata solutii! Rinichii reprezinta un organ extrem de important in buna [..]
citeste si comenteaza
Turmericul sau curcuma este binecunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Lumea ireala a cartilor este lumea ideala a unora dintre noi. “Cartile iti deschid mintea, iti [..]
citeste si comenteaza
Te infiori usor cand auzi cum rasuna clopotele in prag de zi de sarbatoare. Incepand de la intrarea [..]
citeste si comenteaza
Plantele sunt ajutorul nostru de nadejde in lupta contra racelilor, a febrei sau infectiilor [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate