Ceaiuri pentru un tonus de primavara ridicat! (I)
Primavara este anotimpul cel mai frumos in care natura se trezeste la viata. Si noi, oamenii iesim din “hibernare”, aruncam cojoacele si ne bucuram de zilele insorite. Dar primavara vine si cu alergii, scaderea tonusului fizic si psihic, astenia de primavara.
Odata cu sosirea primaverii, foarte multe persoane sunt afectate de starea de astenie. In aceste zile astenia de primavara da batai de cap multora, fie ei adulti sau copii, barbati sau femei. In sprijinul organismului nostru trebuie sa consumam legume si fructe proaspete, ceaiuri naturale.
Ceaiul de musetel
Un remediu natural cunoscut si folosit de sute de ani este ceaiul de musetel. Acesta are gust placut si aroma linistitoare, proprietati deosebit de bune organismului. Musetelul este o planta pe care o intalnim pe intreg teritoriul Romaniei. Ea creste usor in clima tarii noastre, florile de musetel avand proprietati de aromaterapie prin uleiul pe care il contin. Extractul de ulei de musetel este folosit in multe preparate sau uleiuri esentiale: cosmetica, suplimente alimentare, aromaterapia. Datorita acestui ulei volatil, starii de somnolenta si relaxare pe care o da, musetelul este recomandat in tratarea problemelor legate de somn.
Beneficiile ceaiului de musetel sunt redate atat prin uz intern, cat si prin uz extern.
Ceaiul de musetel este unul dintre cele mai bune medicamente naturiste care trateaza foarte multe afectiuni, de la cele mai simple pana la unele mai complexe.
Mustelelul are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Datorita proprietatilor sale antibacteriene, ajuta la tratarea durerilor de gat si in caz de congestii ale bronhiilor.
Acesta este de mare folos si in problemele aparute la nivelul stomacului si a intestinelor, deoarece regleaza secretia sucurilor gastrice si are efecte calmante asupra mucoaselor digestive. Ceaiul de musetel stimuleaza procesul de curatare si detoxifiere, curata intestinele si purifica sangele.
Avand proprietati antispastice, ceaiul de musetel intervine pe toata musculatura avand efect de relaxare: previne crampele musculare, este util in crampe abdominale si diaree, reduce senzatia de voma.
Beneficiile papadiei
O alta planta benefica noua este papadia. Aceasta planta o intalnim pretutindeni, in locuri insorite. Papadia are flori galbene si mai multe denumiri populare: cicoare, crestatea, laptuc, lilicea, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, papa-gainii.
Papadia reprezintă o planta medicinala cu proprietatile terapeutice: detoxifica organismul, stimuleaza activitatea ficatului, vindeca diabetul. De la planta folosim tot: radacina, tulpina, frunzele, florile.
Radacina, folosita la prepararea ceaiului de papadie, este un remediu natural in tratarea mai multor afectiuni datorita actiunii acesteia asupra organismului: diuretica, sudorifica, depurativa, stimuleaza digestia, subtiaza sangele. Aceasta se utilizeaza in cosmetica, ca si tratament cosmetic pentru un ten mai luminos.
Tulpinile proaspete de papadie, acrisoare si zemoase, pot fi consumate ca atare, ajutand in hepatita cronica, cate cinci-sase pe zi. Pentru diabetici, cate zece tulpini pe zi, cat papadia este inflorita.
Primavara putem folosi cu succes tulpini de papadie tanara, in cure de cate 14 zile, pentru tratarea asteniei, pentru un tonus ridicat. Aceste cure sunt recomandate persoanelor slabite, obosite si abatute. Tot cu succes pot fi folosite in bolile de piele, pot dizolva calculul biliar, stimuleaza activitatea hepatica si biliara.
Frunzele de papadie le putem gati salata sau le combinam cu frunze de spanac, salata verde. Acestea au un gust usor amarui, dar in timp intervine obisnuinta si nu se mai simte. Frunzele de papadie se folosec proaspete si ajuta la detoxifierea organismului.
Papadia este o planta comuna pe care multi o considera buruiana, dar aceasta contine saruri minerale, substante curative si de sinteza importante in tratarea tulburarilor de metabolism.
Daca oamenii ar constientiza mai mult asupra beneficiilor acestei plante, cu siguranta ar folosi-o mai des la vindecarea: anemiei, acneei, celulitei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare sau litiazei renale, obezitatii.
Florile de papadie contin vitamine (A, B, C, si D), proteine, glucide, dar si tanin, sterol colina si acid cafeic.
Ceaiul de papadie este sursa de vitamine si un remediu natural de a mentine sanatatea corpului si a mintii.
Ceaiul de papadie are efect detoxifiant, la nivelul intregului organism si in special asupra ficatului. Astfel, papadia ajuta ficatul sa functioneze corect si imbunatateste tranzitul intestinal. Este folosit cu succes in curele de slabire, sporeste eliminarea toxinelor din corp. |
Sanatate, ca-i mai buna decat toate! Si mai ales: sanatate din natura!
Postat de: DanielaVoicu Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
ceaiuri detoxifiante, beneficii papadie, anemie, ceaiuri astenie, astenie de primavara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi extensiile de gene pentru evenimente speciale?
- Elemente esentiale in geanta bebelusului pentru o iesire la parc
- La ce varsta este recomandat sa iti faci un peeling facial?
- Top 10 carti captivante pentru copiii de 10 ani: aventuri care modeleaza tineri cititori
- Cum sa alegi bratarile din aur in functie de tinuta vestimentara