Remedii naturiste astenie de primavara
Luna martie este vestitorul primaverii. Incet, incet, zilele sunt mai lungi, mai luminoase, mai calde. Dupa o iarna rece si inchisa acum sunt posibile iesiri in natura, o garderoba cu haine lejere si in culori pastelate, soarele ne rasfata mai mult. Odata cu sosirea primavarii foarte multi oameni.
Ce este astenia?
Astenia reprezinta o stare de slabire a organismului, o oboseala fizica, dar si psihica, o scadere a atentiei, a puterii de concentrare.
Ce reprezinta astenia de primavara?
Dupa cum ii spune si numele, astenia de primavara apare in acest anotimp si se defineste ca starea de incetinire a functiilor organismului. Este prezenta la trecerea dintre iarna si primavara cand zilele sunt mai lungi si mai luminoase astfel ca organismul uman este cumva fortat sa isi accelereze ritmul de functionare, este suprasolicitat si are nevoie de sprijin pentru aceasta perioada de tranzitie.
Semnele asteniei de primavara
Primul semn este starea de oboseala fizica fara o cauza anume, o durere in corp, fiind afectat sistemul muscular. Individul nu are energie, simte nevoia de odihna prelungita, are stari de somnolenta chiar daca nu este ora de somn sau de obicei nu se odihnea in cel interval orar.
Din cauza acestei oboselii, individului ii scade puterea de concentrare, nu mai este la fel de atent sau gandeste mai incet, astfel ca apar starile de anxietate, starile nervoase, sensibilitatea emotionala.
Astenia de primavara se manifesta si prin dureri de cap, ameteli, privire incetosata, dureri abdominale.
In aceasta perioada se pot inregistra chiar si probleme sexuale.
Tratarea naturista a asteniei de primavara
Daca anotimpul ne forteaza ritmul de zi cu zi, tot acesta ajuta natura sa ne ofere tratamente necesare intaririi organismului pentru a face fata acestei perioade. Astenia de primavara este o boala care se poate preveni cu usurinta sau se trateaza cu multe vitamine si minerale, cu miscare in aer liber si o atitudine pozitiva.
Primavara ne ofera cu multa generozitate legume proaspete si anume: urzici din care putem face ceai, suc sau mancare de urzici, dar le putem combina chiar in diferite ciorbe sanatoase si hranitoare; spanac ce contine vitamina E, B1, B2, B6, vitamina C, fier, fibre alimentare si acid folic si il putem consuma crud in salate, sau gatit in orezul cu legume, in mancarea de spanac in care putem adauga si stevie, la fel de sanatoasa si gustoasa. In cazul asteniei se recomanda un pahar de suc de spanac, dimineata pe nemancate.
Benefic organismului este si consumul de ceapa si usturoi verde, marar, patrunjel, salata, loboda. Loboda are o concentratie mare de vitamina K, vitamina C si trebuie consumata in special proaspata, negatita pentru a-si pastra proprietatile. Aceasta actioneaza ca mineralizant si vitaminizant al organismului. In urma cercetarilor s-a constatat ca, daca este consumata seara, salata verde ajuta la destresarea organismului, la imbunatatirea calitatii somnului.
Fructele bogate in vitamina C sunt adjuvant in combaterea starii de oboseala: merele, citricele, smochinele.
Postat de: DanielaVoicu Marți, 19 Martie 2013
remedii naturiste astenie de primavara, tratamente astenie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?