Detoxifierea de primavara, minune pentru organism
Intr-o lume afectata de poluare si plina de alimente care mai de care mai chimice, este necesara luarea unei masuri urgente in ceea ce priveste purificarea organismului, in scopul realizarii unei detoxifieri, atat de necesare corpului.
Odata cu sosirea primaverii, organismul are nevoie de eliminarea toxinelor, de refacerea pielii, dar si de o scadere a kilogramelor in plus, acumulate pe timpul iernii. Si cum primavara ofera resurse bogate, pline de vitamine si substante esentiale corpului, o cura de detoxifiere este solutia perfecta.
Care sunt beneficiile unei detoxifieri?
Este dovedit faptul ca, odata realizata detoxifierea, organismul “se trezeste la viata”, astfel ca energia, lipsa stresului, starea de bine si acea stralucire si prospetime sunt doar cateva din efectele acestei “curatenii de primavara” a organismului.
Ce se poate consuma in timpul unei detoxifieri de primavara?
Pentru un rezultat cat mai eficient si mai rapid, se recomanda utilizarea cat mai frecventa a ceaiurilor naturale, ceaiuri diuretice, precum cele de soc, cozi de cirese sau salcie sau ceaiul verde. Cura de detoxifiere cu ajutorul ceaiurilor este recomandata pe un interval de trei saptamani, cu un consum zilnic care ajunge la patru cani.
Pe de alta parte, in afara curei cu ceaiuri, este recomandata si detoxifierea prin consumul de fibre, gasite in alimente. Recomandata de medici, aceasta trebuie sa contina o doza de 20 de grame de fibre alimentare, consumate in fiecare zi. Efectele nu intarzie sa apara, iar stimularea tranzitului intestinal, dar si eliminarea toxinelor sunt doar primele beneficii ale detoxifierii.
Care sunt alimentele cu un continut bogat de fibre?
Pentru un consum de 20 de grame de fibre zilnic, se pot alege cereale, legume ca spanac, praz, varza sau broccoli, leguminoase ca mazare sau fasole, chiar si linte, dar si fructe ca portocale, pere, capsuni, mere sau prune.
Pentru cei care isi doresc o cura de detoxifiere, insa timpul nu le este deloc prieten, se poate apela la acea cura de doua zile, in care se cere eliminarea completa a carnii, cat si a grasimilor de origine animala. Acestea pot fi inlocuite cu fructe, legume si paine integrala. Consumul de lichide este nelipsit, astfel ca este necesar un consum de pana la trei litri de apa plata cu miere, o alta optiune fiind si sucul de lamaie.
Ca si concluzie, detoxifierea nu presupune o cura drastica, ce pune in pericol sanatatea, ci dimpotriva, detoxifierea inseamna purificarea organismului prin eliminarea toxinelor nocive corpului si prin inlocuirea acestora cu o sursa de proteine, glucide si lipide.
Un articol de: Roxana Florescu
Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 12 Martie 2013
sanatate, detoxifiere de primavara, purificare, primavara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?